Foråret er endelig på vej, så det er om at få gang i en masse skønne og lette retter, fyldt med farver, sprøde grøntsager, vitaminer og selvfølgelig massere af smag! Jeg lavede derfor denne skønne perlespeltsalat, der inspireret af dygtige Ditte fra The Food Club blev vendt i pesto. Jeg lavede min egen af mynte, spinat og massere af citron og det smagte super skønt og friskt! Derudover bestod den af syrlige æbler, perfekt modne avokadoer, sprøde radisser, spinat, rødløg, mandler og et godt stykke laks med massere af citron on the side. Du kan lave salaten af lige hvad du har lyst til, og det er den perfekte måde at få tømt ud i køleskabet, men jeg vil dog klart anbefale at du beholder avokado og æbler i salaten - det smager SÅ godt sammen!
PERLESPELTSALAT MED PESTO, ÆBLER OG AVOKADO TIL 4 PERSONER - SERVER BAGT ELLER PANDESTEGT LAKS TIL
2,5 dl perlespelt
10 radisser
2 syrlige æbler
2 håndfulde spinat
½ dl mandler, groft hakkede
½ bundt mynte, groft hakket*
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
1 moden avokado
4 spsk god grøn pesto, fx myntepesto (+ ekstra citronsaft hvis du ikke laver din egen pesto)
½ citron
Kog perlespelten som anvist på pakken. I mens ordnes grøntsagerne. Skyl radisser og skær dem i tynde skiver, brug evt et mandolinjern. Skyld æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Skyl spinaten og nip de groveste af enderne af. Skær avokadoen i tern. Skyl den færdigkogte perlespelt i koldt vand og vend den i pesto og citronsaft. Vend derefter alle grøntsagerne og de hakkede mandler og mynte i salaten. Server med bagt eller pandestegt laks.
HUSK FORRESTEN AT DET ER I MORGEN TIDLIG AT I KAN SE OS I GO' MORGEN DANMARK,
Chris
Chris
Åh hvor ser det godt ud! Med al den ekstra tid man har, ca det nok noget man burde kaste sig ud i
SvarSletMange tak! Det må du helt klart gøre, det smager skønt og friskt som foråret! :-)
SletKnus,
Chris
Hvor ser det lækkert ud som altid! :-)
SvarSletJeg er desværre ikke hjemme i morgen, når det er I er i Go' Morgen Danmark :-(
Ved I om man kan se det på et senere tidspunkt, eller på nettet måske?
- I hvert fald så rigtig held og lykke, og stort tillykke med at I er kommet så langt som I er:)
Tusind tak! Yes, det kan findes på nettet, vi skal nok smide nogle links op senere. Og mange, mange tak!! :-)
SletKnus,
Chris
Uhm, ser bare så godt ud, som altid!
SvarSlet- Anne
Tusind tak, søde Anne! :-)
SletGod søndag,
Chris
Det ser virkelig lækkert ud... Og super flot blog I har jer :)
SvarSletKan det passer at der også er rød løg i?
- Majbritt
Hej Majbritt,
SletMange tak, den var også super velsmagende! Tusind tak, det er vi meget glade for at høre! Jo, det havde jeg helt glemt, men godt spottet det var der nemlig, mange tak for lige at gøre mig opmærksom på det, jeg har tilføjet det til opskriften nu :-)
Knus,
Chris
Som altid lækre opskrifter og smukke billeder!
SvarSletfuckingfabulousblog.blogspot.dk
Tusind tak, søde Celine! Og også tak for alle dine skønne kommentarere - dem sætter vi stor pris på! :-)
SletKnus,
Chris
Hvor gør I det godt!! Super inspirerende blog :-)
SvarSletTusind tak, det er vi meget glade for at du synes! :-)
SletKnus,
Chris
Det ser lækkert ud, gode billeder. Hvordan har I fjernet skyggen og kanten på jeres billeder? :)
SvarSletHej Christine,
SletTusind tak! Uh ha, det ved jeg desværre ikke, det er længe siden vi har lavet designet på vores blog, men jeg tror aldrig der har været skygger i vores skabelon :-)
Knus,
Chris
Herhjemme er vi kæmpe fan af laks og speltkerner og på menuen i aften står der faktisk "Laks på bundt af porre og speltkerner" :-)
SvarSletJeres opskrift skal så meget prøves! Snart! Jeg elsker avokado og jeg elsker pesto. Tror denne ret er lige mig!
Det er også nogle af mine alltime favoritter! Lyder skønt med porrer til! Ja, det lyder da lige som en ret for dig! :-)
SletKnus,
Chris