20 maj 2011

Boulettes de viande d'inspiration thaïlandaise // Thai-inspirerede frikadeller



Mine forældre er lige nu i Frankrig, derfor er min lillebror og jeg alene hjemme. Jeg havde lovet at lave mad i dag, og det blev  til asiatisk kålsalat - som er Joses opskrift så den får i senere af hende. Til den lavede jeg thai-inspirerede kyllingfrikadeller. Sammen med en 'dip' af soya, sød chilisovs og limesaft blev det næsten som sticks fra Sticks 'n' Sushi.
Kyllingfrikadeller
1 frisk rød chilipeber 
400 g hakket kyllingkød (kan erstattes af kalkun)
1 tsk groft salt
1 æg
1 tsk fintrevet limeskal
½ tsk stødt koriander
Lidt hakket friske koriander
Friskkværnet peber 
1 dl mælk
4 spsk hvedemel
Flæk chilipeberen på langs, og rens den for kerner under rindende vand med en knivspids. Hak chilien meget fint. Rør kyllingkødet sammen med saltet i ca. 1 min. Kom det finthakkede chili, ægget, koriander og peber i. Rør det hele sammen og tildsæt først mælken og derefter melen. Stil farsen på køl en ½ time i køleskabet. Steg dem derefter på panden, og træk på spyd når de er helt færdige. Server den med 'dippen' beskrevet længere oppe, og hvad der nu ellers falder i din smag
Bisuos Chris!

2 kommentarer:

  1. Hold da helt fast hvor ser det lækkert ud! MUMS!

    Oliver
    www.wardrobebyoliveranton.com

    SvarSlet
  2. Haha, tusind tak! Det var super let at lave, så det er bare om at komme i gang ;-)

    Chris

    SvarSlet