Her til aften lavede jeg mad til min familie, det hele var thai-inspireret.
Thaisuppen:
2 citrongræs
1 grøn chilli
1 fed hvidløg
1 tsk revet ingefærrod
2 tsk rapsolie
1,5 limefrugt
8 dl grøntsagsbouillon
150 g kartofler
150 g pastinak1 bdt forårsløg
fishsause1 lille dåse kokosmælk
200 g kammuslinger
koriander
Fjern citrongræssets yderste tørre blade og hak det inderste sammen med chilli og hvidløg. Vend det i en gryde sammen med ingefær , olie og limefrugtsaft. Hæld derefter bouillon i gryden og kom de skrællede kartofler og pastinak i terninger i sammen med skiver af forårsløg . Lad suppen simre i 15 min .
Blend suppen med kokosmælk , kom den tilbage i gryden og smag til . Rist kammuslingerne i lidt olie på en pande , krydr med salt og peber . Anret suppen med kammuslinger og koriander.
Thai-salat:
200g tiger rejer
200g Friske brune champignoner
1 stor rød chili
Et kvart hvidkålshoved
Sukkerærter
Et kvart hvidkålshoved
Sukkerærter
2 stk. friske røde løg
2 stilke friske forårsløg
Korinander
Soya
Chilisovs
Hørfrøolie
½ lime
Kog vand og tilsæt svampene, og kog 2 – 3 minutter, derefter tages de op og skæres i store stykker. Kog rejerne til de er røde og tag dem op, og skær dem i mindre stykker. Skær de røde løg i mindre både, hak derefter forårsløg og chili, kål og sukkerærter. Kom det hele i en skål. Og rør dressingen af soya, chilisovs, hørfrøolie og limesaft, som hældes over salaten. Hak en håndfuld koriander og vend også det i salaten.
Bisous Chris!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar