08 august 2011

PETITES TARTES ET SALDE DE POMME // SMÅ TÆRTER OG ÆBLESALAT


Så fik jeg gang i æblerne fra haven. Frugt er fremragende i salater, da det giver et rigtig godt modspil til de ofte lidt bitre salatblade, enten som et sødt eller surt indslag. Salaten bestod af spidskål, rucolla og æbler, meget simpelt men lækkert. Der var også en dressing til af:
3 spsk olivenolie
1 spsk dijonsennep
1½ spsk vand
1 spsk æbleeddike
3 spsk grofthakket persille
Det hele mikses grundigt og heldes over

Til salaten lavede jeg små tærter. Du kan sagtens købe en færdig tærtedej, men hvis du vil have den grovere, sundere og mere mættende må du altså selv i gang med at bage - jeg må lige på forhånd advare om at det altså ikke er den allerletteste proces, men det smager jo altid fantastisk med hjemmebag, så det er dét værd. Jeg fandt en rigtig fin opskrift der lyder således:
200 g rugmel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
150g fromage frais 0,2 %
6 spsk olie
4 spsk skummetmælk
Det hele blandes sammen, og rulles ud i passenede stykker, meget tyndt mellem to lag bagepapir, derefter lægges de i formene, og skal forbages i en 200 grader varm ovn i ca. 5 min. i mens kan du ordne fyldet:
1 stor courgette - eller to små
1½ pakke mozzerella ost - ca. 185 g
1 rulle gedeost
Oliven olie
Salt og peber
100 g parmaskinke
MASSERE af mynte :-)
½ øko citron

Tærterne tages ud af ovnen og gedeosten skæres i skiver og lægges i bunden af tærterne, derefter skæres courgetten i tynde skiver og de lægges oven på gedeosten, derefter lægges stykker af mozzerellaen på, tilsidst dryppes der lidt olie, salt og peber over, og så kommer de i ovnen igen til osten er let smeltet, derefter tages de ud igen og der lægges parmaskinke på, ind i ovenen igen igen, og så bages de for sidste gang til skinken er sprød, skru lidt ned for varmen så tærtedejen ikke brænder på. Når de er færdige lægges den friske mynte og noget revet citronskal over.
Ud af tærte dejen blev der til 4 små og én mellemstor


Bisous Chris :-)

Alle opskrifterne er fundet på nettet, dog har jeg ændret en hel del på både tærtedejen og så har jeg forvandlet tærterne til tærter fordi de oprindeligt var en pizza
Tærtedejs opskriften finder du HER, opskriften til salaten finder du HER, og sidst men ikke mindst finder du opskriften på tærterne HER.

2 kommentarer:

 1. Hej Chris, det smager også rigtig godt med blomkål og mynte til æbler! :D
  Vi ses!
  Knus <3

  SvarSlet
 2. Hej babe! Blomkål og mynte er fantastisk så det kan jeg godt forestille mig! :-)
  Knus fra Chris <3

  SvarSlet