Opskrift fra "Jamies Amerika"
1 okse- eller hønseboullionterning
500 g. hakket oksekød
2 spsk. flydende honning
300 g. hvedenudler
4 håndfulde blandede grøntsager (f.eks. kinakål, bok choy, spinat eller lignende)
4 pillede, meget finthakkede fed hvidløg
3 spsk. mørk soyasauce
2 tsk. friskkværnet peber
5 spsk. chiliolie
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 limefrugt, skåret i både
Smuldr boullionterningen ned i en stor gryde fyldt med vand, og bring vandet i kog.
Tørsteg kødet på en stor pande, ved høj varme i 10-15 min. til det er gyldensprødt, og tilsæt honningen. Rør honningen godt i, og tag panden af blusset.
Smid nudlerne i det kogende boullionvand, og rør rundt i dem så de ikke klistrer sammen. Snit grøntsagerne til en størrelse du selv finder passende. Når nudlerne mangler at koge et minut, smider du grøntsagerne i så de bliver blancherede. Hæld vandet fra i et dørslag, og gem 1 dl. af kogevandet. Hæld grøntsager, nudlerne og det gemte kogevand tilbage i gryden. Tilsæt hvidløg, soyasauce, friskkværnet peber og chiliolie, og rør godt igennem. Server med hakkede forårsløg, og et skvat limejuice på toppen! :-)
Opskriften smager også utrolig godt i madpakken næste dag, hvis man laver en lidt større portion. Pas dog på med hvilken slags chiliolie du køber, da styrken varierer fra mærke til mærke.
Bisous Klara!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar