14 september 2011

CHAUD-DANS-LE-FROID SOUPE ET CROSTINI // BLIV-VARM-I-KULDEN SUPPE OG CROSTININu må vi vidst bare til at indse, at sommeren desværre er forbi. Men så længe at det hyggelige efterår står for døren, skal det nok gå. Noget af det allerbedste ved Danmark er de skiftende årstider, så det må vi lige huske på når der er modvind og regn på cykelstierne. Varm kakao og suppe hører til denne årstid, så jeg startede med denne lækre pastinak/ingefær suppe, serveret med snoede svampe-crostinier. Til 4 store portioner.
650 g pastinak
1 stort løg
3 hvidløg
4 cm ingefærrod
1 liter grøntsags bouillon
3 spsk mascarpone 
Salt + peber
Lidt olie
Skræl og skær pastinakkerne i mindre stykker, gør det samme med løget. Sauter det i olie i ca. 3 min. tilføj undervejs de 3 fed hvidløg. Tilsæt derefter bouillonen og lad det koge i 10 min. til pastinakkerne er bløde. Tilsæt ingefær i lidt mindre stykker. Blend det hele med en stavblender til suppen er lind. Tilføj mascarponen og blend lidt igen. Varm suppen op igen og smag til med salt og peber. Server den varm.
SNOEDE SVAMPE CROSTINIER
1 dl lunt vand
1 tsk honning
en pæn ærtestor gærklump, 5 g
½ tsk havsalt, knuses mellem fingrene
1 spsk olivenolie
10 g tørrede karljohansvampe, pulveriseres med 3 spsk fint durummel 
100 g durummel
Varm honningen et halvt minut i microovnen og bland det med vandet. Tilsæt gær og rør det ud i vandet. Put salt, olie og svampemel i. Bland derefter resten af melet i, rør dejen sammen og form en bolle. Lad den hæve et lunt sted 1½ time, eller gerne mere. Tag mel på dine hænder og form nogle tynde, lange pølser der lægges på en bageplade med bagepapir, hvorefter de formes som små "bølger". Giv dem 12 min. i en 200 grader varm ovn.

Det hele var rigtig let! Suppen blev lækker cremet på grund af mascarponen. Idéen stammer fra bloggen valdemarsro, hvor Ann-Christine har lavet en lækker tomatsuppe tilsat mascapone. Det kan virkelig anbefales. Ingefæren gav den en super lækker smag, og gav 'varmen'. Crostinierne blev helt perfekte, sprøde udenpå og bløde som brød indeni, slet ikke som de tørre crostini man kan købe i supermarkederne. Jeg serverede lidt brune champignoner stegt på en pande med lidt olie og citrontimian til. Og tak lillebror for at agere håndmodel ;-)


Bisous Chris
2 kommentarer:

 1. Hvor ser det dog lækkert ud chris! Jeg skal helt sikkert lave det snart! Virkelig nogle flotte crostinier!! :D
  IMPONERET <3

  SvarSlet
 2. Sødeste Julle! <3
  Mange tak! Det kan klart anbefales, du er den bedste! Jeg kommer snart forbi til cookies :-)
  - Chris

  SvarSlet