15 september 2011

TARTE AUX FRAMBOISE // TÆRTE MED HINDBÆR
Jeg undskylder for kvaliteten af de to sidste billeder, de blev taget i meget dårligt lys! Vi sidder alle i familien foran tv'et i aften, så i den anledning havde jeg lavet kage til hele familien. Tærten blev med hindbær da vi havde med en masse ekstra hindbær ude på vores buske i haven :-) Men tror den ville være mindst lige så lækker med enten jordbær, blåbær eller solbær! Det er nok ikke verdens sundeste kage, men der er jo kun valg hver fjerede år. Den var i hvert fald utrolig lækker:
Bund:
150 g. mel
100 g. smør
50 g. sukker
1 æg
Alle ingredienserne til bunden arbejdes sammen i en skål, jeg synes selv det fungerer bedst med hænderne. Dejen rulles ud til en tærteform af passende størrelse og bages i ovn på nederste rille i 15 min. ved 200 grader - husk at smøre formen med smør, ellers sætter den sig fast! Fyld tørrede linser eller ris i på et stykke folie, så tærtedejen holdes nede. Fjern linserne eller risene. Tærten bages 10 min. til, uden folien og risen eller linserne.
Ekstra:
2 dl. fløde til skum
50 g. mørk chokolade til pensling
Pisk flødeskummen, og sæt på køl. Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Når tærtedejen er afkølet, pensl med den mørke chokolade.
Fyld:
1,5 dl. mælk
1 dl. fløde
2 æggeblommer
Korn af ½ vaniljestang
30 g. sukker
2 dl. fløde til skum.

400 g. hindbær
Evt. maizena blandet op med mælk
Kog mælk og fløde op. Pisk blommer, vanillekorn og sukker sammen og tilsæt i mælkeblandingen. Kog ved svag varme til den tykner. Hvis du ikke synes cremen er tyk nok, kan du tilsætte noget maizena blandet op med mælk. Afkøl og tilsæt den kolde piskede flødeskum og fordel i tærtebunden. Fordel hindbær over cremen. Server med en kop te eller en kop kaffe :-)


Bisous Klara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar