Beklager det nederste billede, det var mørkt og lyset blev en smule gult. Men det er mere for bare at illustrere hvordan den færdig ret bliver så fin ;-) |
Jeg synes supper kan blive lidt kedelige uden topping, så jeg finder altid på et eller andet til at toppe med. Jeg plejer altid at lave rugbrødscroutoner, så derfor ville jeg prøve noget nyt.
Forresten suppen super sund, da den næsten kun består af grøntsager og vand!
GULERODSSUPPE:
1 kg gulerødder, grove stykker
1 porre, grove stykker
1 rød løg, grove stykker
2-3 fed hvidløg, groft hakket
½ chili, finthakket
5 cm ingefærrod, finthakket
1 tsk stødt muskatnød
3 spsk olivenolie
1 ½ liter vand
2 laurbærblade(kan udelades)¨
1 håndfuld frisk timian
1 spsk soja
salt og peber
TOPPING:
1 skrællet rødbede, (du kan bruge en kartoffelskræller)
½ lille rødlag, meget fine skiver
basilikumspesto eller -olie
evt. revet citronskal
Kom gulerødder, porre, ingefær, chili, rødløg, timian, hvidløg og olivenolie i en gryde, og sauter i et par minutter. Kom derefter vand, muskatnød, soja og laurbærblade i og lad det simre i 20 minutter til det er blødt.
Tag gryden af varmen og blend det hele i en blender eller med stavblender.
Server straks med topping, og et skive brød.
Byt timian ud med koriander og muskatnød med spidskommen for at få en mere asiatisk ret.
Bisous Jose
Gulerodssuppe er også en af mine favoritter;)
SvarSletLigesom jer, så er jeg vild med suppe, men min kæreste synes vidst lidt, at det er noget tøse-mad:)
Det smager så dejligt! Og man kan bare selv kombinere alle mulige grøntsager og krydderurter, det er så nemt!
SvarSletSuppe er noget af det bedste, men sært nok elsker min far suppe :-) Haha.
-Jose