07 oktober 2011
TARTE AU CHOCOLAT // CHOKOLADE TÆRTE
Jeg har egentlig aldrig rigtig vidst hvad jeg synes om Raw Food kulturen ind til jeg prøvede Raw 42 (RAW 42). Da man først kom ind og så på menukortet hvor der stod pizza, lasagne og sandwich tænkte man bare; hvad? Jeg bestilte derfor en tapas tallerken hvor der var lidt af det hele. Det var noget helt, helt andet end jeg havde forventet.. Lasagnen var lavet af flere (friske) lag; valnødde lag, grøn pesto og tomatsauce. Pizza'en var også lavet af frisk tomatsauce og med frisk oregano. Det var sindsyg lækkert.
Jeg har købt en kogebog "Glød og glæde med Raw Food" med en masse lækre lækre opskrifter i form af: Mild myntesuppe, Krydret gulerodskage, Rødbede suppe og en masse lækre juicer og shakes lavet på mandelmælk.
Nå nu om den såkaldte "Chokerende Choko-tærte" som i øvrig lever virkelig meget op til sit navn så får i lige opskriften. Ville lige huske at fortælle at jeg blev så inspireret til at lave brownies da jeg så Annes brownies HER.
BUND:
1 ½ dl rå kakaopulver
4 ½ dl mandler
1 ½ spsk kokosolie (kan fås hos de fleste supermarkeder)
1 ½ spsk ahorn sirup
6 tørrede dadler
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og bland godt. Kom dejen ud i en springform, og tryk den flad.
CRÉME:
3 dl kakaopulver
1 dl ahorn sirup
1 ½ d kokosolie
Kør det alle ingredienser i en foodprocessor til det får en cremet konsistens. Smør det derefter på bunden og stil i køleskabet til den skal spises.
Den er super nem og simpel, og hvis der er mere kage tilbage (det sker sjældent, haha) så kan du skære den i mindre stykker og komme dem i fryseren. Voilá så har du lækre hjemmelavet chokolade stykker med nødder :-) Kom evt. mynteblade i og du vil få en lækker frisk smag!
Bemærk: Den kan være meget skarp i smagen så det er nok ikke lige børnenes favorit, med mindre at de selvfølgelig er vild med meget mørk chokolade! :-)
Bisous Jose.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
wow hvor ser den god ud! Den skal jeg prøve at lave, helt sikkert!! :))
SvarSletVi må lave den sammen så Nulls!! :-))
SvarSlet-Jose
Den ser virkelig lækker ud.
SvarSletJeg har endnu ikke kastet mig ud i RAW trenden, men det kunne da nok være meget sjovt at prøve det. Har i hverfald haft tanken når jeg er gået fordi de forskellige RAW steder i byen. Skal bare lige tage mig sammen :D
Hej Kathrine,
SvarSletAltså det er jo lidt små dyrt med raw food, men når det smager så lækkert og friskt som det gør så er det i orden! Men jeg vil nok aldrig kunne leve 100 % raw, haha ;-)
-Jose
Det jeg synes er spændende ved Raw Food er, at man får helt andre smags- og spiseoplevelser fordi det kræver en anden form for køkkenkreativitet. Jeg har endnu ikke lavet noget selv, men har smagt en kollegas raw food kage og den var FANTASTISK!
SvarSletDin kage ser også yummy ud! Tak for inspiration...
Kunne ikke være mere enig Marian!
SvarSletRaw kulturen kan godt være en smule krævende og dyr. Men hvis man har tid og penge, så er det så skægt at stå i køkkenet og eksperimentere med det!
-Jose
Jeg faldt lige over jeres blog. Og hold da op nogle lækre opskrifter og billeder. Selvfølgelig bliver jeg nødt til at følge jer! :)
SvarSletTusinde tak! det sætter vi pris på, virkelig!! :-)
SvarSlet-Jose
Det ser virkelig godt ud, minder mig lidt om mine nami-nami kugler! Se gerne på http://gateaumistress.blogspot.com/2011/04/nami-nami-experience.html KH GM
SvarSletDen ser mega lækker ud! Jeg får gæster imorgen og tænker lidt på at servere den som dessert men hvor mange er der til, er der nok til ti? og kan man lave den om formiddagen og stille den i køleskabet og servere den om aftnen?
SvarSletDet er den smukkeste og mest brogede chokoladetærte, jeg nogensinde har set! Wow...
SvarSletEgc,
SvarSletDeeeejlig blog du har dig der! Og tusind tak for ros!!
Thoughts,
Den er meget mættende og derfor kan man ikke spise helt så meget som man måske regner med Jeg synes du skal lave en halv portion mere, og hvis det er for besværligt så lav dobbelt op og kom den i fryseren. Den kan sagtens holde i fryseren i et godt stykke tid! Eller du kan lave små chokolade kugler af det overskydende!
Jeg vil forslå at du masser den ud i en springform så bliver den fladere og stykkerne synes større.
Den kan laves dagen forinden og obevares i køleskabet, ingen problemer der
Noerrebro,
Tusinde tak!! Det var dejligt at høre ;)
Bisous Jose
Hey piger.
SvarSletVirkelig lækker kage, som jeg lavede til mine veninder. ALLE elskede den.
J'aime le blog, den er rigtig flot og meget lækre opskrifter. Jeg følger med hver dag og bliver meget inspireret. Elsker nemlig også selv at lave mad!
Knus Katrine Sofie(fra Joses gamle tennishold)... :-)
Hej Katrine,
SvarSletGud hvor skægt at du læser med! Hvor har du fundet bloggen henne? :-)
Hvor er jeg glad for at høre at i kunne lide kagen!
Bisous Jose
Jeg fandt jeres blog i en avis... kan ikke rigtig huske om det var villabyerne?
SvarSletknus Katrine
Ja, i efterårsavisen ;) Hvor skægt!!! :-)
SvarSlet/Jose
Elsker jeres blog, tak til aftenshowet der viste mig vejen..
SvarSletSpørgsmål til raw chokoladetærte...
Kan man bruge noget andet fedtstof end kokosolie?
Er det muligt at lave den, hvis man ikke har en foodprocessor?
SvarSletSuper fed blog har, følger med hver dag! Fantastiske opskrifter!