12 november 2011

POMMES DE MARMELADE AUX GINGREMBE // ÆBLEMARMELADE MED INGEFÆR




Jeg lavede for lidt tid siden nogle croissanter med fyld, deriblandt æblefyldet. Det er en opskrift som min mors veninde har været så sød at dele med os. Jeg har lavet den i min egen version med et tvist af ingefær og citronskal. Du kan servere den til alt fra croissanter og kanelsnegle til friskbagte boller.

ÆBLEMARMELADE:
4-5 æbler
1 dl vand
2-3 spsk rørsukker (tilsæt mere efter smag)
revet skal fra 1 øko citron
3 cm ingefær rod
1 vanilje stang

Skær æblerne i mindre stykker (se billede) og kom i en stor gryde sammen med vandet. Kom herefter kornene fra vaniljestangen i sammen med rørsukkeret. Kog det hele op.
Riv ingefæren i og tag gryden af varmen. Blend det hele forsigtig med en stavblender, ikke for meget hvis du ønsker lidt stykker i.
Hæl marmeladen i et skoldet glas og kom revet citronskal på toppen.
Opbevares i køleskab i helt op til 2 uger.


Bisous Jose

2 kommentarer:

  1. Hej piger.
    Jeg holder snart en pigemiddag for lidt over de ti piger, og jeg aner ikke, hvad jeg skal lave! Jeg tror det bliver nogle tapas eller noget lignende til forret, men til hovedret har jeg ingen idé.
    Det skal helst være noget, som kan putte i ovnen og lade "passe sig selv" indtil man skal spise - og så skal det gerne være noget, alle kan lide.

    Nogle forslag? :)

    Katarina
    http://katarinawannabeontop.com/

    SvarSlet
  2. Hej Katarina!

    Kan du ikke lige give mig din mail adresse, så kan jeg sende dig nogle idéer? ;-)

    /Jose

    SvarSlet