05 december 2011
COMPLET QUICHE // FULDKORNSTÆRTER
Jeg beklager kvaliteten på billederne. De blev taget da det var mørkt.
De her fuldkorns tærter så jeg i min nye kogebog "Ny Nordisk Hverdagsmad" af Claus Meyer og Arne Astrup. Jeg har dog lavet lidt om i fyldet, da jeg ikke lige havde ingredienserne der skulle i.
Normalt, synes jeg, at fuldkorn godt kan blive lidt for sundt. Det jeg mener er, at alt ikke nødvendigvis behøves at være af fuldkornsmel. f.eks. småkager og almindelige kager, synes jeg ikke man skal lave "sunde" de kommer jo alligvel ikke til at være sunde med alt det sukker og smør i, så heller gå all the way.
Det troede jeg ville være lidt det samme som da jeg lavede de her fuldkornstærter, men der blev jeg overrasket. Man kunne smage at det var fuldkorn, men på en god måde.
Så hvis du har en masse grøntsager du ikke ved hvad du skal bruge dem til, så lav en tærte!
FULKORNSBUND:
100 g fuldkornshvedemel
100 g fuldkornsrugmel
200 g hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
1 ½ dl koldpresset oliven- eller rapsolie
4 spsk. vand
1-2 tsk salt ( husk at beregn det ud fra det andet fyld du kommer i)
2 dl yoghurt naturel (A38)
ÆGGEBLANDING:
6 æg
1 dl créme fraiche
evt. en sjat mælk
GRØNT FYLD:
Spinat
Broccoli
Fennikel
Løg, i ringe til at ligge på toppen
KARTOFFEL/TOMAT/ROSMARIN FYLD:
Kartofler, i både(gerne nogle fra dagen inden)
Cherrytomater, i halve
Rosmaring kviste
Rødløg i skiver, til toppen
Alle tærter drysses med parmesan og kommes i en 180 grader varm ovn.
Fortsat god mandag!
Bisous Jose
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvor ser de lækre ud, det var da helt vildt Jose.
SvarSletJeg synes ikke billederne er dårlig kvalitet, synes de er virkelig flotte. Så det skal du ikke undskyld for!
Knus Jules. <3
Åååårh Jules <3
SvarSlet/Jose
ay caramba! Det ser mega godt ud! :-)
SvarSletantonierikardsson.blogspot.com
Hej tøser
SvarSletDet ser lækkert ud! Jeg har selv lige anskaffet mig "Ny Nordisk Hverdagsmad", men har endnu ikke prøvet den af. Det ser dog lovende ud :) Jeg følger troligt med her på jeres blog; den er virkeligt fin :)
/Luise
Jeg har selv lige startet min blog for nyligt, og det ville være superfedt, hvis I har tid og lyst til at kigge forbi :) http://sesamsesam.tumblr.com/
Hej med jer
SvarSletSkal til en juefrokost på lørdag for nogle af mine veninder, hvor vi alle skal tage en ret med. Har i nogle ideer til hvad jeg kan lave af julede varme retter? ;-)
Knus Antonie
antonierikardsson.blogspot.com
Hvor ser det godt ud! Hvor længe skal de bages? :-)
SvarSletHej Luise,
SvarSletHOLD DA OP en professionel blog du har lavet!! ER vildt imponeret. Hvor er du dygtig til at tage billeder. Vil helt klart læse med fast.
Antoine Rikardson; Uha, den var svær! Julemad er jeg ikke ret god til, kan du mon hente noget inspiration fra nogle blade?? Jeg vil tænke over det og vende tilbage til dig hvis jeg kommer på noget ;-)
Cæcilie;
Jeg glemte at tage tid på tærterne, men omkring 20 min. vil jeg tror, men du bør nok holde øje med dem ;-)
/JOSE
Tusind tak! Det er jeg rigtig glad for at høre :) Og jeg kan kun sige i lige måde med hensyn til billederne; det er superinspirerende at kigge på jeres blog! :)
SvarSletKan det passe at man ikke kan kommentere på din blog?? ;-)
SvarSlet/Jose
Nu bliver jeg jo helt nysgerrig for at kigge på Luises blog, men jeg kan ikke komme ind på den... Gider i linke? :-)
SvarSlethttp://sesamsesam.tumblr.com/
SvarSletKan du de det? ;-)
/jose
Sjovt, troede helt at det første billede var en pizza, men det ser godt ud!
SvarSletDet kunne da også være meget lækkert på en pizza faktisk ;-)
SvarSlet/Jose