09 februar 2012

TARTE AU TOMATES, ROMARIN ET CHEVRE || TÆRTE MED TOMATER, ROSMARIN OG GEDEOST





Jeg graver virkelig frem fra gemmeren her for tiden, og denne tærte er ingen undtagelse. Den blev nemlig lavet i sommerferien da jeg var i Frankrig med min familie. Jeg elsker virkelig at lave mad når jeg er dernede, jeg ved ikke hvorfor, det er så anderledes, men jeg elsker bare følelsen, i sær af de ultrafriske råvarer: rosmarinen fandt vi på vores vej ind til byen, de soltørrede tomater er fra et marked og dejen er fra et lækkert supermarked (yes yes jeg vælger også den letteste vej). Billederne bringer virkelig minder frem, og jeg savner så meget sommer for tiden! Men fordi det er så længe siden, jeg lavede den, bliver det altså sådan lidt hips som haps, og I kan sagtens ændre i den - men god var den nu!
TÆRTE MED TO SLAGS TOMATER, ROSMARIN OG GEDEOST TIL 4
1 pakke færdig tærtedej (eller kast dig ud i din egen)
3 æg
½ dl mælk
200 g kvark (eller andet der minder om)
Salt og peber
200 - 250 g tomater (gerne cherry)
50 g soltørrede tomater
150 g gedeost
Rigeligt med rosmarin
Varm ovnen på 200 grader og beklæd en tærteform med dejen. Slå æggene ud og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Tilsæt herefter kvarken og rør rundt igen. Hæld derefter æggemassen og i den beklædte tærteform. Skyld tomaterne og skær dem i mundrette bidder og skær ligeledes de soltørrede. Fordel det i tærten og tilsæt også rigelige mængder af rosmarin. Slut af med smulret gedeost på toppen og bag i 15 - 20 minutter. Server lun med en dejlig salat - voila, så' det sommer!

Bisous Chris

2 kommentarer:

  1. I gør det bare SÅÅ godt, piger! Håber I har nydt en lille pause, det er dejligt at have jer tilbage..:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Anne! Hvor er det dejligt at høre, vi er også virkelig glade for at være tilbage :-)
      - Chris

      Slet