31 marts 2012

BALLES D'AVOINE AVEC LA RÉGLISSE || HAVREGRYNSKUGLER MED LAKRIDS OG HVID CHOKOLADE





Min søde mor havde fødselsdag for et par dage siden og samme eftermiddag tænkte jeg at jeg hellere måtte kreere en lille snack til kaffen, gerne af den lidt sunde slags så man kunne spise løs uden dårlig samvittighed. Jeg kom strakt i tanke om havregrynskuglerne uden smør som jeg før har vidst her. Dog ville jeg gerne tilføje en lidt anderledes smag og der faldt mit valg på lakrids - ikke så skidt endda. Og overtrukket med en skøn hvid chokolade kunne det næsten ikke gå galt. De får i hvert fald mine varmeste anbefalinger, og så kan du jo krydre dem som du vil; appelsinskal, kardemomme eller chilli, jeg tror det meste vil fungere :-)
30 HAVREGRYNSKUGLER UDEN SMØR, MED LAKRIDS OG HVID CHOKOLADE
130 g dadler
3½ d havregryn
1 dl kaffe, lavet af 5 g kaffepulver
1 dl kokosmel
15 g mørk kakao

1 stor tsk lakridssirup
1 tsk rå lakridspulver
DERUDOVER
150 g god hvid chokolade
Rå lakridspulver til pynt
Fjern stenene i dadlerne og kør dem smidige på din foodprocessor. Tilsæt alle ingredienserne én af gangen og blend mellem alle ingredienserne. Når du har en dejlig masse skal de rulles til kugler - gerne omkring 30 styks. Smelt chokoladen over vandbad og dyb kuglerne heri. Drys med lakridspulver og stil dem i køleskabet et par timer før de serveres. De er lige så skønne de næste par dage. 
Vi nød dem med en dejlig ananas og vores yndlings te samt kaffe - herligt!


RIGTIG GOD PÅSKEFERIE TIL JER ALLE
BISOUS CHRIS

17 kommentarer:

  1. nej de ser jo alt for lækre ud :)

    mvh. Michelle-Marie
    http://www.asinmichelle-marie.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, det var de faktisk også! ;-)
      Rigtig god ferie til dig!
      Chris

      Slet
  2. Hej Piger,

    Jeg ville bare lige høre om i kunne forklare mig hvordan i kan gå direkte ind på en opskrift, under siden opskrifter.
    I har skrevet fx. cappucino, og så kan man gå direkte ind under opskriften. Har i oprettet en etiket, eller er det bare mig der er helt væk? ;-)
    Håber i kan hjælpe mig, ellers er det også helt fint, hvis i ikke lige forstår min komplicerede forklaring.

    Hilsen Julie;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Julie,
      Vi har sat et link ind til siden, omdøbt linket og sagt 'åben i ny fane' - super enkelt, og meget effektivt. Skriv endelig igen hvis forklaringen var for dårlig ;-)
      God påske!

      Chris

      Slet
  3. Uuuuuuuuuhh, det ser godt nok godt ud!
    Misundelse herfra!
    -www.abitofmebyanna.blogspot.com

    SvarSlet
  4. Lækker opskrift på havregrynskugler, lige som jeg selv plejer at lave dem med dadler.. Og så med lakrids, skøn idé!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er altså genialt med dadler! Det skal du helt sikkert prøve! :-)¨

      Chris

      Slet
  5. Lækkert, lækkert, lækkert! Sundt slik og god samvittighed er det bedste! :)
    Kh Luise

    http://sesamsesam.com/

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis, Luise, jeg elsker når man bare kan gå amok! :-)

      God påske!
      Chris

      Slet
  6. Elsker jeres blog :-) Er kokkeelev, og bliver helt fascineret af nogle af de ting i laver :-)))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Ej hvor fedt - det tager vi som et stort kompliment! :-)

      Chris

      Slet
  7. Hvor ser det lækkert ud, og hvor er det en fin blog I har:) Jeg så jer første gang i aftenshowet, og er helt sikkert fast læser fra nu af:)
    Må jeg spørge hvad det er for noget lakridssirup du har brugt?

    Vh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Fedt du så os der! Det er Johan Bülows 'Salty Liquorice Syrup' - den er super lækker og kan bruges i mange ting! :-)

      Bisous Chris

      Slet
  8. Hvor ser de lækre ud, og er vild med tanken om konfekt som er lidt sundere end gennemsnittet! Hvor kan man fremskaffe lakridssirup fra?
    By the way en virkelig flot blog i har, har været herinde utrolig mange gange efterhånden - det er meget inspirerende, og skønne billeder! :)

    SvarSlet
  9. Mums de ser gode ud. Jeg ved det er en ældre post, men jeg kom lige forbi.
    Jeg har selv lige lavet en mere klassisk version med smør i stedet for dadlerne, men jeg må da klart prøve din version. Har du brugt den salte eller den søde lakridssirup?

    SvarSlet