Min søde mor havde fødselsdag for et par dage siden og samme eftermiddag tænkte jeg at jeg hellere måtte kreere en lille snack til kaffen, gerne af den lidt sunde slags så man kunne spise løs uden dårlig samvittighed. Jeg kom strakt i tanke om havregrynskuglerne uden smør som jeg før har vidst her. Dog ville jeg gerne tilføje en lidt anderledes smag og der faldt mit valg på lakrids - ikke så skidt endda. Og overtrukket med en skøn hvid chokolade kunne det næsten ikke gå galt. De får i hvert fald mine varmeste anbefalinger, og så kan du jo krydre dem som du vil; appelsinskal, kardemomme eller chilli, jeg tror det meste vil fungere :-)
30 HAVREGRYNSKUGLER UDEN SMØR, MED LAKRIDS OG HVID CHOKOLADE
130 g dadler3½ d havregryn
1 dl kaffe, lavet af 5 g kaffepulver
1 dl kokosmel
15 g mørk kakao
1 stor tsk lakridssirup
1 tsk rå lakridspulver
DERUDOVER1 tsk rå lakridspulver
150 g god hvid chokolade
Rå lakridspulver til pynt
Fjern stenene i dadlerne og kør dem smidige på din foodprocessor. Tilsæt alle ingredienserne én af gangen og blend mellem alle ingredienserne. Når du har en dejlig masse skal de rulles til kugler - gerne omkring 30 styks. Smelt chokoladen over vandbad og dyb kuglerne heri. Drys med lakridspulver og stil dem i køleskabet et par timer før de serveres. De er lige så skønne de næste par dage. Vi nød dem med en dejlig ananas og vores yndlings te samt kaffe - herligt!
RIGTIG GOD PÅSKEFERIE TIL JER ALLE
BISOUS CHRIS
nej de ser jo alt for lækre ud :)
SvarSletmvh. Michelle-Marie
http://www.asinmichelle-marie.dk/
Hehe, det var de faktisk også! ;-)
SletRigtig god ferie til dig!
Chris
Hej Piger,
SvarSletJeg ville bare lige høre om i kunne forklare mig hvordan i kan gå direkte ind på en opskrift, under siden opskrifter.
I har skrevet fx. cappucino, og så kan man gå direkte ind under opskriften. Har i oprettet en etiket, eller er det bare mig der er helt væk? ;-)
Håber i kan hjælpe mig, ellers er det også helt fint, hvis i ikke lige forstår min komplicerede forklaring.
Hilsen Julie;-)
Hej Julie,
SletVi har sat et link ind til siden, omdøbt linket og sagt 'åben i ny fane' - super enkelt, og meget effektivt. Skriv endelig igen hvis forklaringen var for dårlig ;-)
God påske!
Chris
Uuuuuuuuuhh, det ser godt nok godt ud!
SvarSletMisundelse herfra!
-www.abitofmebyanna.blogspot.com
Hahah - og det var godt! :-)
SletChris
Lækker opskrift på havregrynskugler, lige som jeg selv plejer at lave dem med dadler.. Og så med lakrids, skøn idé!
SvarSletJa det er altså genialt med dadler! Det skal du helt sikkert prøve! :-)¨
SletChris
Lækkert, lækkert, lækkert! Sundt slik og god samvittighed er det bedste! :)
SvarSletKh Luise
http://sesamsesam.com/
Lige præcis, Luise, jeg elsker når man bare kan gå amok! :-)
SletGod påske!
Chris
Elsker jeres blog :-) Er kokkeelev, og bliver helt fascineret af nogle af de ting i laver :-)))
SvarSletTusind tak! Ej hvor fedt - det tager vi som et stort kompliment! :-)
SletChris
Hvor ser det lækkert ud, og hvor er det en fin blog I har:) Jeg så jer første gang i aftenshowet, og er helt sikkert fast læser fra nu af:)
SvarSletMå jeg spørge hvad det er for noget lakridssirup du har brugt?
Vh Maria
Mange tak! Fedt du så os der! Det er Johan Bülows 'Salty Liquorice Syrup' - den er super lækker og kan bruges i mange ting! :-)
SletBisous Chris
Luksus! skal prøves
SvarSletHvor ser de lækre ud, og er vild med tanken om konfekt som er lidt sundere end gennemsnittet! Hvor kan man fremskaffe lakridssirup fra?
SvarSletBy the way en virkelig flot blog i har, har været herinde utrolig mange gange efterhånden - det er meget inspirerende, og skønne billeder! :)
Mums de ser gode ud. Jeg ved det er en ældre post, men jeg kom lige forbi.
SvarSletJeg har selv lige lavet en mere klassisk version med smør i stedet for dadlerne, men jeg må da klart prøve din version. Har du brugt den salte eller den søde lakridssirup?