25 marts 2012

VAFLER MED CITRON, TIMIAN OG BIRKES || GAUFRETTES AVEC LE CITRON, LE THYM ET LA PAVOT

I dag er det international vaffeldag, det sker som en overgang fra den mørke vinter til det sprudlende forår, og hvad er ikke bedre end de sprødeste vafler serveret med en kande saft og en ordenlig portion solskin? Det er i hvert fald en tradition jeg har tænkt mig at holde ved lige!
Prøv de her vafler som smager himmelsk og kun er sødet af naturlige veje. Og hvis du leder efter vafler i en helt anden boldgade kan jeg også stærk anbefale spinatvafler.
8 VAFLER MED CITRON, BIRKES OG TIMIAN 
100 g smør
2½ dl vand
2 dl mælk
2½ dl hvedemel
1 dl havregryn
2½ tsk bagepulver
3 tsk vaniljesukker
Skallen fra 1½ - 2 citroner
5 spsk birkes
Et par kviste timian
3 spsk kokosmel
Smørret smeltes og køles ned. I mens blandes alle de andre ingredienser i en stor skål. Pisk til sidst smørret i og steg dem gyldne på et meget varmt vaffeljern med lidt smør. Prøv at spis dem med et klat lemoncurd eller nogen rårørte bær som brombær eller hindbær.

Håber I nyder det dejlige vejr og den internationale vaffeldag! Hvilke vafler er forresten jeres yndlings?
BISOUS CHRIS

18 kommentarer:

  1. Hvorfor opdager jeg først jeres blog nu! Den er jo vildt fed. Tak fordi I deler de dejlige opskrifter. Jeg glæder mig til at følge med på bloggen. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahah! Tusind tak! Vi er bare glade for at I gider læse med! :-)
      Ha' en skøn dag,

      Chris

      Slet
  2. Jeg har aldrig nogensinde set nogle mere indbydende billeder end jeres!!! De er virkelig smukke, og man får lyst til at gå i gang med hver eneste opskrift, fordi I får det til at se så lækkert ud!! Elsker at følge med, stor ros til en super smuk blog :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hold da op for et dejligt kompliment! Hvor er du altså sød! Du har lige gjort den her skønne solskinsdag endnu bedre - tusind tak! :-)
      Bisous Chris

      Slet
  3. Hejsa. I er godt nok dygtige. Kender i ramsløg, som er dejlige at bruge i
    madlavningen?:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Johnnie,
      Tusind tak, det er dejligt du synes det! Ja dem kender jeg godt, men jeg har faktisk aldrig prøve at lave noget med dem - men det har jeg også besluttet at lave om på denne sommer! Har du nogle favorit opskrift med ramsløg? :-)
      Bisous Chris

      Slet
  4. Hej. Jeg har ingen favoritopskrift med dem, men jeg bruger dem helst
    hver dag. I skal lige være opmærksomme på, at de blomstrer i slutningen af april/maj,
    og så er de grønne blade kedelige, men så kan man spise blomsterne. I bor måske tæt på
    "Søndermarken"-Valby, hvor der er mange?:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvornår er de allerbedst? Er det der i april for bladene bruger man også, gør man ikke :-) Nej desværre ikke rigtigt, vi bor rigtig tæt på Dyrehaven, måske de er til at støve op der?
      Bisous

      Slet
  5. De er allerbedst som nye skud. Jeg kunne høste de 1. i uge 8 iår, og ja, man spiser de grønne blade, og man KAN være heldig at finde gode blade, når de blomstrer. På et tidspunkt trækker de sig tilbage i jorden, og så er de væk, men så kan man købe tørret ramsløg, bl.a. i Kvickly. Jeg ved ikke om, at de er inde i "Dyrehaven", men jeg så dem i Superbest sidste år, og i har måske en god grønthandler, som kan skaffe dem? Ellers er det sjovest at finde dem i naturen. Man kan lave en dejlig pesto med dem.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tusind tak for de fede tip! Det skal jeg huske på! Jeg skal vidst snarest muligt på jagt:-) Mmm.. ramsløgpesto, det lyder himmelsk - det må jeg helt klart prøve at lave!
      Rigtig god aften!
      Bisous Chris

      Slet
  6. Hej igen. Jeg prøvede at google "ramsløg i Dyrehaven", og så er der en artikel, som hedder
    "Påskelam a la Noma", og der står der, at der er ramsløg i "Dyrehaven", men prøv at allier jer med en, som kender dem, og i kan google dem.:)De er meget anvendelige.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej tusind tak - hvor er det sødt af dig! :-) Jeg må vidst på jagt snarest :-)
      Rigtig god aften!
      Chris

      Slet
  7. Jeg håber, at i finder dem. Jeg vil bage citronkagen i min ferie. Den lyder lækker.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det håber jeg også vi gør! Det kan du roligt gøre - den er herlig! :-)

      Rigtig god påske,
      Chris

      Slet
  8. Hej. Jeg bagte den idag, men min ovn driller, så den var lidt klæg i midten, og lidt tør ude i siderne, men ellers er den godt nok herlig.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Johnnie!
      Det var da lidt ærgerligt med din ovn, men herligt at du kunne lide den alligevel - jeg synes også den er skøn! :-)
      Håber du nyder påsken!

      Chris

      Slet
  9. Hvordan har du fået rød bøjle på? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er min lillebror på billedet.. Jeg tror bare han har spurgt sin tandlæge, det er vidst elastikker eller sådan noget, har ikke helt styr på det :-)

      Chris

      Slet