04 august 2012

GÂTEAU AUX FRAISES || JORDBÆRKAGE MED MASCARPONECREME


Selvom den danske jordbærsæson lakker mod enden vil jeg alligevel dele denne fantastiske jordbærkage med jer, så kan den jo altid findes frem til næste år! Opskriften har jeg faktisk fået af Jose, og den er intet mindre end fantastisk! Ingredienslisten byder blandt andet på danske jordbær, god chokolade, vanilje, citron, marcipan og mascarpone, så kan det jo næsten ikke gå galt. Jeg tror, den vil være fabelagtig som dessert efter en god gang grillmad i hyggeligt selskab med de allerbedste venner og lidt smuk aftensol!
JORDBÆRKAGE MED MASCARPONECREME TIL 6 PERSONER
BUND
125 g blødt smør
125 g sukker
125 g marcipan
50 g mel (mandelmel er fantastisk i hvis du har)

2 æg
smør til formen
75 g god mørk chokolade, hakket
CREME
250 g mascarpone
2 spsk vaniljesukker

Revet skal fra 1-2 økologiske citroner
DERUDOVER
400 g danske smukke jordbær
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Bræk marcipanen i mindre stykker og bland det i smørmassen. Bland godt! Tilsæt mel og til sidst æggene et ad gangen. Rør til massen er samlet. Smør en tærteform med løs bund grundigt med smør. Sæt formen i køleskabet til smørret er koldt. Smør endnu en gang. Læg bagepapir i bunden og hæld dejen i, den må ikke komme helt op til kanten. Bag ved 185 grader i 30-35 min, eller til du synes den ser færdig ud. Tag den ud af formen og drys den hakkede chokolade over. Lad chokoladen smelte på toppen, hvis den ikke vil smelte helt kan du stille den kort tilbage i ovnen. Lad kagen køle helt af. I mens kan cremen laves. Alle ingredienserne piskes sammen og smages til med ekstra vaniljesukker og citronskal. Når kagen er helt kold smøres cremen på. Anret jordbærene som du synes, jeg kvartede mine.

I ØNSKES EN RIGTIG DEJLIG SOMMERDAG MED IS, SMIL OG SOL
CHRIS

4 kommentarer:

 1. Uh, det ser godt ud!
  Vi har netop også eksperimenteret med jordbærtærte forleden.
  Det er jo om at bruge de sidste danske jordbær nu her inden sæsonen slutter helt for i år..

  Spændende idé at bruge mascarpone i cremen, kunne forestille mig, at det fungerer ret godt!

  - god lørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Lige præcis, du må meget gerne smide et link til din kage, hvis du har sådan et! Mascarponen kan klart anbefales, og er faktisk fantastisk i mange ting, lige fra kagetopping, grøntsagssuppe og til pizza :-)

   Tak i lige måde,
   Chris

   Slet
 2. MUMS.

  Smart trick mht at chokolade-smeltningen, det skal jeg huske til en anden gang!

  Tak for det,
  La Cucina Nada

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også, det er vildt smart, i stedet for at skulle i gang med at temperere! Dejligt at du kunne bruge tippet! :-)

   God aften,
   Chris

   Slet