11 november 2012

SANDWICH AU SAUMON // LAKSESANDWICH

Mit nye crush: Rugbrødssandwich med røget laks, bredbladet persille og ærtedip med mynte. M-U-M-S!
Den smager selvfølgelig aller bedst når den her helt frisklavet, men du kan sagten smøre dig en til madpakken næste dag.

Jeg er faktisk blevet inspireret af SMAG's laksesandwich. Jeg har dog undladt peanuts, da jeg ofte synes de er en tand for saltet. MEN du kan, som altid, variere til det uendelige: skiver af æbler, forskellige nødder og krydderurter and so on.
Ærtedippen er en jeg faktisk har lavet før(HER dog uden mynte), men i får lige opskriften endnu engang:

OBS. Dippen holder sig et par dage på køl.

Giver 1 stort glas
ÆRTEDIP:
500 g frosne ærter, optøede
1/2 - 1 dl grøntsagsbouillon
1 lille skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
salt og peber
evt. revet citronskal

Sauter løg og hvidløg i en gryde til det bliver glasklart. Tilsæt ærterne og lad også dem bliver klare. Tilsæt bouillonvand og damp ærterene helt møre uden at de tager farve. Lad det hele køle af før du blender det hele med en stavblender, gerne lidt groft. Tilsæt hakket mynteblade. Smag til med salt, peber og citronskal

ANDET:
Røget laks
Sukkerærter
Bredbladet persille




Bisous Jose

8 kommentarer:

  1. Årh, hvor ser det godt ud - har kun fået ærtedip en enkelt gang til en fødselsdag og det smagte skønt, så tak for opskriften, det må prøves (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Anne,

      Synes klart du skal prøve ærtedippen! man kan bruge den til lidt af hvert - så skønt ;-)

      Knus Jose

      Slet
  2. Hvor ser det lækkert ud! Får helt lyst til at løbe ned efter noget røget laks! :-) Er dog mere til klassikeren avocado+røget laks, men er sikker på at det her også smager rigtig dejligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det havde jeg da helt glemt! Avocado er bare så superduper lækkert.

      Tak for tippet!!

      /Jose

      Slet
  3. Mmm jeg må da vist også snart få lavet sådan en ærtedip - den lyder alt for lækker til at lade være...
    Jeg tænker den også vil passe til nogle selleri-fritter (-:

    Tak for inspirationen
    Kh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmmm sellerifritter er bare guf! tror også jeg vil prøve at lave dem næste gang der er ærtedip i køleskabet ;)

      Knus Jose

      Slet
  4. Hvor lyder det bare lækkert!
    Jeg holder stadig fast i den gode madpakke - så det er skønt med lidt god inspiration. Jeg plejer at lave den mere klassiske version med røget laks, avocado, salat og basilikumspesto (selvfølgelig allerhelst hjemmelavet (-: ), men det her må helt klart blive min nye variation. Tak for tippet!
    Dejligt med så mange flotte billeder (:
    Knus,
    Luise

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmmm basilikumspesto og laks er bare ment to be! Elsker basilikumspesto, og som du selv siger, især hjemmelavet.

      Du skal også have tusinde tak for den store inspiration du giver os!!

      Knus Jose

      Slet