15 januar 2013

SMÅ BUTTEDE BANAN PANDEKAGER

Jeg tror at jeg er en af de meget få, som ikke er hoppet med på trenden med enten vafler eller pandekager i alle tænkelige formere med alle tænkelige kombinationer af bær, frugt og kryderier.
Så efter en god gang research på de efterhånden ret så populære pandekager. Sprang jeg i med begge ben, og kastede mig ud i en portion glutenfrie bananpandekager

Jeg synes selv jeg var ret så ambitiøs, af en nybegynder at være, da jeg kastede mig ud i at lave 2 forskellige ud fra en meget nem grundopskrift som lyder således:

Giver 24 små pandekager
BANANPANDEKAGER:
2 bananer
4 spsk boghvedemel

2 æg
1 tsk bagepulver
1 dl mælk

Og det er så her at den nysgerrige og alt for ambitiøse Jose kommer ind i billedet. Sådan er det altid når jeg går i køkkenet. Når først man er igang, kan man lige så godt lige prøve lidt forskelligt af.
Så jeg kastede mig ud i traditionelle pandekager med lidt (1 tsk. for at være nøjagtigt) kardemomme. Og så for at give det lidt ekstra spice: 1 tsk kanel og 1 tsk stødt ingefær.

Derefter skulle jeg også lige prøve med en gang kokos. Lidt tropisk her i den mørke vintertid... man har vel lov at drømme. Det er egentlig bare at komme en gang kokos, ristet, i flager eller revet, styrer man selv. Det er smag og behag.

Og for at gennemføre trenden helt, skulle der selvfølgelig være en eller anden fancy topping, men der var mit kreative hjørne lettere opbrugt, så det blev en klat skyr og nogle sprøde granatæbler. Men det gjorde dem ikke mindre lækre af den grund!

Alt i alt, vil jeg vove at påstå at det faktisk er de bedste pandekager jeg har smagt! Til trods for at de både er gluten og sukkerfrie, er det ret vildt hvor godt sådan en omgang pandekager kan smage. Men jeg læste et sted at hvis ens søde tand ikke var helt mættet kunne man supplere med nogle dadler ;-)BISOUS

Jose

10 kommentarer:

 1. I dont understand the recipe but the picture are so well composed! Lovely!

  SvarSlet
 2. Vi har endnu ikke kastet os ud i de pandekager, men for dælen Jose!! - de ser altså bare gode ud ;-) Mums!!
  Kan være det snart må prøves hjemme hos os!!

  KH
  Christine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at i kaster jeg over dem på et eller andet tidspunkt! For de er virkelig mums, taget i betragting af at der hverken er mel eller sukker i! :O

   Knus

   Slet
 3. Jeg prøvede at lave dem i morges og de blev super gode!
  Tak for en masse gode opskrifter:-)

  KH
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Det glæder mig at du kastede dig over de små pandekager!
   TAK!!

   Knus Jose

   Slet
 4. Ser så lækkert ud, og billederne er også bare virkelig flotte :-)
  Hvor er sugerørene købt?

  SvarSlet
 5. Hej Anonym,

  Mange tak, sugerørene er fundet i Bahne for et stykke tid siden. Man kan finde dem på mange amerikanske hjemmesider ved jeg. Dog ikke helt præcist hvilke.. :( Er faktisk også lidt på jagt efter nogle nye :P

  Knus,
  Jose

  SvarSlet
 6. Kan man bruge andet end boghvedemel? For mig behøver det ikke være glutenfrit :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har ikke prøvet andet en boghvede, men jeg kan næsten ikke forestille mig at der skulle ske noget helt forfærdeligt hvis du byttede det ud med fx hvedemel ;-)

   Knus Jose

   Slet