20 juni 2013

FINE, NATURLIGE FILURIS MED JORDBÆR, ANANAS OG APPELSIN


Der er altså ikke meget der slår en god sodavandsis på en varm, dansk sommerdag, så her får I som lovet opskriften på hjemmelavede filuris. De er super lette at lave, smager drøngodt og ser vildt fine ud - også på trods af deres manglende ansigter :-) Isene blev til ved lidt af et tilfælde, da ananasen jeg egentlig havde planlagt som eftermiddagsforkælelse, var gået hen og blevet lidt trist i det, men det ville selvfølgelig være synd og skam at smide den ud, så den endte i stedet i disse naturlige filuris, lavet udelukkende med lækker frugt. Hvis din frugt ikke er så moden, eller din tand er ekstra sød, kan du altid søde frugtpuréerne med lidt honning eller agavesirup. Har du et par dovne kiwier, ferskner eller en trist rest vandmelon liggende, går det også glimrende i disse frugtispinde! :-)

FINE, NATURLIGE FILURIS MED JORDBÆR, ANANAS OG APPELSIN - 6 STK
2-3 håndfulde jordbær (evt fra frost)
½ dl appelsinjuice

1 moden ananas
1 dl appelsinjuice

Evt honning eller agavesirup til at søde med
Hvis du bruger frosne jordbær skal de først tøes op. Blend dem herefter med den første omgang appelsinjuice, til du har en lind puré. Smag eventuelt til med honning eller agavesirup, og fordel jordbærpuréen i de 6 isforme. Skær top, bund og skræl af ananasen. Skær også den hårde stok i midten ud, og del ananasen i mindre tern. Blend den til en lind puré med anden omgang af appelsinjuicen. Smag evt til med honning eller agavesirup, og fordel puréen ud i isformene. Stil isene i fryseren, og frys et par timer, til de er gennemfrosset og klar til at nydes.


SOMMERHILSNER,
Chris

10 kommentarer:

 1. Hvor ser de godt ud! De skal helt klart køle min sommer lidt ned :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja, det kan jeg i hvert fald anbefale - de er super lækre! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Svar
  1. De er nemlig super lækre! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 3. Mums hvor er de fine og lækre. Jeg synes de ser svære ud, men mere fordi de jo er så fine i farverne også, men skal helt sikkert prøve sådanne lækkerier af:) Tak for tippet. Her synes jeg isdronning er positivt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Anna! De er superlette at lave, så jeg tror udseendet snyder lidt - jeg synes i hvert fald du skal prøve dem af :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 4. Må man spørge, hvor de isforme er købt? De giver sørme en fin form og mønster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro, at du må! Isformene er fra Netto, men de er købt for et par uger siden, så jeg ved ikke, om de stadig har dem :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 5. Jeg er vild med idéen at fryse sine egne is - så undgår man jo alle de dumme e-numre, og det tilsatte sukker! ;) Jeg må på jagt i netto efter isforme, jeg går selv og leder lidt ;) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, Laura! Det er altså bare fedt at vide, hvad det er, man propper i munden! Ja, det må du gøre - mon ikke der stadig er et par stykker tilbage? :-)

   Knus,
   Chris

   Slet