25 juni 2013

SPICY OG FORFRISKENDE GAZPACHO MED SPRØD SALSA


Hjemme hos os er kølig Gazpacho med sprød topping lig med sommer. Når vi er i Frankrig, plejer vi faktisk at købe den færdiglavet, og så blot ordne toppingen selv - så er der hurtig, let og sund aftensmad, som passer perfekt til lune sommeraftener! Men i dag lavede jeg den selv, og den nåede altså helt nye højder! Jeg valgte at bage de fleste af grøntsagerne, inden de blev blendet, hvilket gjorde suppen super lækker og cremet. Og så røg der også lige en hel, rød chilipeber med ned i blenderen - sparkende stærkt, men virkelig lækkert! Den sprøde salsa med løg, tomat, peberfrugt, avokado, agurk og persille var prikken over i'et. Jeg serverede også sprøde hvidløgcroutoner og rejer til - et virkelig herligt sommermåltid!

SPICY OG FORFRISKENDE GAZPACHO MED SPRØD SALSA TIL 4 PERSONER
SUPPEN
2 skiver daggammelt brød
600 g tomater
2 peberfrugter
1 stort løg
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 agurk
1 rød chili
1 potte basilikum, skyllet
3 spsk balsamico eller hvidvinseddike
Salt og peber

Skær skorperne af brødet, og læg det i blød i ca. 30 min. Tænd ovnen på 200 grader og skyl peberfrugt og tomater. Fjern kernehuset i peberfrugterne og skær tomaterne i kvarte. Pil løget og skær det ligeledes i kvarte. Giv hvidløgsfedene et slag med en kniv. Smid peberfrugterne, tomater, løg og hvidløg i et ildfastfad og det i vend olivenolien. Bag grøntsagerne i 30 min. Skræl agurken og udkern chilien. Smid de bagte grøntsager, agurk, udblødt brød, chili og basilikumsblade i en blender og kør suppen lind. Smag til med balsamico, salt og peber. Stil suppen på køl indtil servering. Har du ikke tid til at vente, kan du blende en god håndfuld isterninger sammen med suppen.
SALSAEN
3 tomater
1/4 agurk
1 rød peberfrugt
1 lille avokado
1 bundt forårsløg
1 lille rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
½ citron, saften af
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Halver tomaterne, fjern indmaden og skær den i meget fine tern. Gør det samme med agurken. Fjern peberfrugtens kernehus og skær den i fine tern. Samme gælder avokadoen. Snit forårløg og rødløg superfint. Hak persillen. Rør citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen og hæld den over salsaen. Server suppen helt kold, med massere af salsa og evt. sprøde brødcroutoner. SOMMERHILSNER,
Chris

12 kommentarer:

 1. Lyder super lækkert!!
  Jeg plejer at putte en håndfuld ristede mandler i, i stedet for brød når jeg laver gazpacho (for konsistensen, altså) (:
  Må prøve denne SNART

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det lyder virkelig skønt med ristede mandler - det må jeg klart prøve næste gang! Chilien kan i hvert fald klart anbefales :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Nøj det ser lækkert og sundt ud, og hvor er det smart at servere i de fine marmelade glas... Det må jeg huske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Anita! Ja, det er nemlig nogle super søde glas - fungere glimrende til en masse ting! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 3. ser lækkert ud :) hvordan kan det være at man skal putte brød i, og lægge det i blød ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Brødet er for konsistensens skyld, det giver lidt fylde til suppen. Grunden til at det skal udblødes er for at det ikke suger for meget af grøntsagernes 'juice'. Men om en læser skrev, kan du også bruge ristede mandler i stedet :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 4. Kan den mon også spises varm ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kan du i hvert fald nok godt undlade brødet. Hvis du er mere til de varme supper kan jeg klart anbefale disse to opskrifter hvor grøntsagerne også bage inden suppen blendes:
   Min alltime yndlings suppe af bagte tomater: http://joseetchris.blogspot.dk/2012/11/soupe-de-tomate-tomatsuppe-af-bagte.html
   Skøn suppe af blandede bagte grøntsager: http://joseetchris.blogspot.dk/2013/04/suppe-af-bagte-grntsager-serveret-med.html

   Knus,
   Chris

   Slet
 5. Hold da op en lækker ret! Super lækker konsistens - også super lækkert med avokado!

  Hilsen Kalorie Kaos http://kaloriekaos.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gazpacho er altså bare lækkert! Altså at blende en avokado i suppen? Det lyder virkelig skønt, må jeg klart prøve næste gang! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 6. Tak! Lige hvad jeg manglede. Jeg er lidt for ofte den kedelige rugbrødsmads-type, når det gælder aftensmad, men i dag tager jeg mig sammen og prøver suppen! Tak for en skøn mad-blog! I gør det godt.

  God mandag,
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt, at du kan bruge opskriften, Lotte! Håber den falder i din smag! :-)

   God sommer,
   Chris

   Slet