10 august 2011

BANANE ET FRAISE/FRAMBOISES, RIEN D'AUTRE // BANAN OG JORDBÆR/HINDBÆR, INTET ANDET

Jeg havde læst på den seje blog miconfesión at man kunne lave is af en enkelt ingrediens: banan. Og da kom jeg i tanke om at min altid lavede noget lignende da jeg var mindre, så jeg måtte fluks ud og høre om det kunne være det. Og ganske rigtigt, det var det! Så i dag skulle det prøves af, og resultatet var intet mindre end fantastisk, lige så fantastisk som jeg huskede det! For at prøve lidt nyt tilføjede jordbær til den første portion. Min lillebror og jeg var så vilde med det at vi besluttede os for at lave en større portion til vores forældre, som vi kunne spise til dessert, til den tilføjede vi hindbær. Jeg var nok mest til den sidste udgave, altså den med hindbær, men begge var fantastiske, og faktisk bedre end normal is. Det er også noget med konsistensen, den er en blanding mellem smoothie og en hård is, som min lilleror sagde 'Det må være det der klistrede i bananen der gør det'. Men i hvert fald, det skal altså prøves, virkelig! Her kommer fremgangs måden, det giver is til 2.
2 store bananer skæres i skriver, og fryses til de er helt hårde. Da vi tog dem op gav vi dem lige 10 sek i mikrobølgeovnen, de må endelig hverken blive varme eller optøede, de skal virke som inden man lagde dem derind, det hjælper lige stavblenderen på vej. Hvis du har en stærk blender eller noget i den stil, behøver man selvfølgelig ikke tø dem op først, man kan også stille dem et par minutter i køleskabet, da det jo er lettere at holde styr på dem der, end i mikroovnen. Put dem i en skål der kan tåle at man blender i den. Efter lidt tid vil bananerne automatisk få den lækreste konsistens, det er virkelig lækkert! Så tilføjede vi bærene og kørte lige med stavblenderen en sidste gang. Den skal ikke fryses ned igen eller noget, bare nydes lige med det samme. Hvis du gerne vil bevare banansmagen lader du selvfølgelig bare vær med at tage bær i, og så kan du jo foreksempel rive lidt mørk chokolade over som Line Sofie fra miconfesión har gjort her. God fornøjelse! :-)
Bisous Chris

4 kommentarer:

 1. MUMS! Bananis er min yndlings hos Paradis - sammen med lakrids, så måske jeg skulle prøve at blende nogle af de frosne bananer, jeg har i fryseren med lakridspulver. Den er i hvert fald på 'to try'-listen.
  Tak for en inspirerende blog, piger.

  - frk. sveske

  SvarSlet
 2. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men hold fast det ser lækkert ud! :O) Det skal helt sikkert prøves af en dag - forhåbentlig når solen igen kigger forbi :O)

  SvarSlet
 3. Hej frk. sveske! :-)
  Jeg er også helt vild med deres lakridsis, så det lyder som en super idé, det må jeg også prøve snart! Og i lige måde, vi elsker at følge dig!
  - Chris

  SvarSlet
 4. Hej Heidi! :-)
  Jeg tænkte også i starten at det da umuligt kunne blive til noget der bare lignede is, men det smager altså virkelig godt! og ja, lad os håbe at solen snart kommer igen :o)
  - Chris

  SvarSlet