23 august 2011

CHOU-FLEUR SOUPE ET PAIN AUX PRUNES // BLOMKÅLSSUPPE OG BRØD MED BLOMMER

I går lavede jeg aftensmad til min familie. Suppen kan du sagtens spise løs af, der er nemlig hverken fløde eller olie i, det er simpelthen blomkålen der giver den cremede konsistens.
BLOMKÅLS SUPPE - 4 personer
2 mellemstore blomkålshoveder 
1 mellemstort løg
4½ dl grøntsagsbouillon
4½ dl skummetmælk 
4 spsk halve valnødder
1 lime
salt og peber
PYNT:
Groft hakkede valnødder
Paprika 
Dild - eller andre krydderier
Skær blomkålen i mindre buketter og hak løget. Læg det derefter i en stor gryde med bouillon. Lad det koge, skru derefter lidt ned for varmen og lad det simre med låg på i ca. 15 min. til blomkålen er mør. Tilsæt valnødder, limesaft og mælk, og blend de hele med en stavblender til den er flydende og cremet. Kog den derefter op igen, og server med hakkede valnødder, paprikadrys og en kvist dild.

BLOMMEBRØD - 2 brød
DEJ:
25 g gær
1½ dl lunkent vand
1 tsk salt
3 spsk olievenolie
125 g rugmel
75 g durummel 
50 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet, sammen med olie og salt. Rør derefter melen i og ælt dejen smidig. Lad den hæve i et par timer. Del den derefter i to, rul den ud på to stykker bagepapir, de må gerne være lidt tilfældigt rullet ud, så de får et mere rustikt look.
FYLDET:
8 blommer
200 g revet ost
4 store kviste romarin
3 spsk olivenolie
1-2 tsk honning
1 knsp salt
Rucolla
Bland honning, olie og salt sammen og pensel det ud over de to bunde. Strø dem med ost. Skær blommerne i kvarte og fordel dem ud. Læg rosmarin kvistene ud og drys dem med lidt durummel. Sæt dem i en 220 grader varm ovn i 15 minutters tid. Når de er taget ud af ovnen lægges lidt rucolla på.

Rigtig skulle brødene have været lavet med figner, men da de ikke er modne endnu, blev det til blommer, og det fungerede virkelig godt. Selvom det nok lyder lidt specielt med blommer på brød, så spiller det bare helt vildt godt sammen, de sure blommer, den salte dej, den bløde ost, den bitre rucolla, den kraftige rosmarin og den søde honning. Min lillebror var ellevild med dem, og det siger altså en hel del, for han plejer ikke at være så meget til nye eksperimenter og mad der smager lidt anderledes :-)

Bisous Chris!
Tusind tak fordi I alle læser med, og kommenterer, I er for vilde! :-)

4 kommentarer:

 1. Ser lækkert og forholdsvis nemt ud - tør jeg vist godt springe ud i :D

  SvarSlet
 2. Tusind tak Julie. Det var også superlet så det kan du bare kaste dig ud i! :-) Fortsæt god dag!
  - Chris

  SvarSlet
 3. I fremtryller jo den ene lækre opskrift frem efter den anden.. -det er en ren inspirationskilde at læse jeres blog! :O)

  Nu har jeg endelig fået kastet mig ud i at lave en blog selv - kan dog på ingen måder måle sig med jeres - men I er mere end velkomne til at kigge forbi! :O)

  http://minverden-heidi.blogspot.com/

  SvarSlet
 4. Hej Heidi!
  Tusind tak! Det er virkelig dejligt at høre!! :-)
  Ej hvor godt med din blog! Jeg kigger forbi med det samme! Fortsæt god aften :-)
  - Chris

  SvarSlet