23 august 2011

LA CUISINE THAÏ ET CARPACCIO // THAIMAD OG CARPACCIO







Idag besluttede vi os for at lave carpaccio, og en wok ret til aftensmad. Det var virkelig nemt, og smagte virkelig lækkert, og så er det rigtig let at lave, hvis man bare har tid til at stå og snitte en masse grøntsager.
CARPACCIO:
Friskskåret råt oksekød fra slagteren
Rucola
Balsamico 
Oliven olie
Citron saft
Parmesan ost

Bland balsamico, oliven olie og citron saft sammen. Læg rucolaen som "bund" ud på et stort fad, og læg oksekødet ovenpå i et tyndt lag. Læg parmesanen ovenpå, og dryp vinaigrette dressingen over. Spis straks.


WOK RET (til fire personer):
3 kyllinge fileter
1½ pakke babymajs
½ spidskål
1 pakke champignon 
1 løg
3 forårsløg
5 cm ingefær
2 fed hvidløg
Teriyaki sovs
Soya sovs
Sød chili sovs
Olivenolie
Sesam olie
3 æg
Havsalt
Koriander

Pisk æggene med lidt vand og havsalt, og steg en tynd omelet på en stor pande, så den stadig er blød inden i midten. Læg den på en tallerken, og rul den til en "pølse". Når den er kølet af, skær den i skiver.
Snit alle grøntsagerne, og steg kyllingekødet i olivenolie, teriyaki og soyasovs. Tilsæt hvidløg, lime saft, champignon, baby majs, løg, forårsløg og ingefær, indtil det hele er godt stegt. Vend spidskålen i på lav varme. Server med koriander og omelet stykker.

Med wok retter er det bare med at putte alle de slags grøntsager og krydderier i man kan lide! Hvis du f.eks. er vild med peberfrugter, gulerødder, etc. så er det bare med at smide det i! :-)

Bisous Klara et Jose!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar