12 september 2011

WOK DE SAUMON // WOK MED LAKSDet lyder nok lidt skørt med laksewok og det var også bare et forsøg. Men det smagte faktisk virkelig virkelig godt, og jeg skal helt sikker prøve at lave det igen, med andre grøntsager og krydderier ;-) Jeg er blevet rigtig vil med wok som i nok kan fornemme lidt her på bloggen.
Beklager at der ikke har været så meget fra min side af her på det seneste, har bare haft minus inspiration! Men så er det jo godt at vi har Chris ;-)

LAKSEWOK:
ca. 250 g. laks eller 3 små filletter
1 fennikel
1 pose edamame bønner (kan udelades da de er lidt svære at få fat i. Brug evt. en anden form for bønne)
1 bakke bønnespirer
1 pose friske bønner (evt. halveret, kommer an på størrelse)
1 lille pose sukkerærter, halveret
1 løg, groft hakket
2 forårsløg til pynt, (snittet)
2 spsk sesamfrø
2 spsk soya
1 tsk stødt korianderfrø

Start med at kog edamamebønnerne efter anvisning på pakken, "smut" dem og kom dem i en skål med bønner, bønnespirer, løg og sukkerærter. Skær fisken i mindre tern og vend dem forsigtig i lidt soya og chilisovs. Steg dem forsigtig for sig selv på en pande til de er "færdige". Brug en bred palet så er de nemmere at vende uden at de går i stykker.
Steg wokken i en wok med noget sesamolie. Den må gerne være lidt "sprød" når den er færdig! Bland det hele forsigtigt sammen og server med lidt forårsløg og friskkværnet peber.


Har helt glemt at fortælle at wokken kan spises med vilderis, grov spaghetti, nudler eller bare rent :-)
Bisous Jose

12 kommentarer:

 1. Hej i to piger!
  Jeg har skrevet et indlæg om jer på min blog:
  http://stephaniehonore.blogspot.com/2011/09/plat-du-jour.html

  Masser af ros herfra - er vild med jeres blog.
  Knus fra en anden blogger ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg er også fan af wok med laks (jeg er bare genrelt vild med laks), men jeg havde da ikke overvejet at jeg kunne bruge edamame bønner i retten. Det må jeg have afprøvet, de er jo sindsyg gode.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det lækkert ud! Det skal afprøves snarest (:

  - Kit

  SvarSlet
 4. Hej Stephanie! Hvor er vi glade for at have fået et helt indlæg på din blog! Det er godt nok flot, og det er din blog også! :-) Tusind tak for ros og indlæg! :-)

  Bisous Jose

  SvarSlet
 5. Katrine G; Jeg er også vild med begge ting! Men vi plejer bare at grille laksen ved siden af og så lave wok for sig selv, men så tænkte jeg at man kunne kombinere det. Det smager vildt godt med edame bønner, hvor køber du dem henne? :-)


  A + K; Ja gør det! God fornøjelse! ;-)

  -Jose

  SvarSlet
 6. Hej piger, det er virkelig en imponerende blog I har med utrolig flotte billeder! Er vild med den! :-)

  SvarSlet
 7. Tusinde tak Melanie D.!!! :-)

  -Jose

  SvarSlet
 8. HERLIGT. Kig forbi simonebjoernklausen.blogspot.com, tak :)

  SvarSlet
 9. Tak! :-)

  Har også selv en svaghed for loppemarkeder! God blog.

  -Jose

  SvarSlet
 10. Jose et Chris: Mht. edamme bønnerne så har jeg købt dem på frost i flere supermarkeder. Men sidst jeg ville købe dem, var de udsolgt alle steder noget med at høsten har slået fejl. Så har faktisk ikke kigget efter dem i et stykke tid, men tror jeg skal afsted snart :D

  SvarSlet
 11. Ja præcis! Jeg kunne heller ikke få dem der hvor jeg ellers plejer at købe dem, men så var vi så heldige at have nogle liggende i fryseren! :-)

  -Jose

  SvarSlet
 12. Your write-up features confirmed bеnеficiаl to me.
  It’s very еducationаl and you're clearly very knowledgeable in this region. You have opened up our sight for you to different opinion of this specific subject using interesting and solid content material.
  Check out my weblog viagra

  SvarSlet