27 februar 2013

ÆRTERISOTTO MED LAKS, CITRON OG FORÅRSLØG


I weekenden serverede jeg denne skønne ærterisotto for min familie. Det smagte virkelig lækkert, og fik det til at krible i maven af længsel efter forår. Ærterne gav den fineste grønne farve, og den friske, blide smag gik rigtig godt i spænd med den pandestegte laks, den friske citron og de sprøde forårsløg. Hvis du ikke er til laks kan du i stedet bruge hvid fisk, kylling, bacon eller seranoskinke. Opskriften er inspireret af kogebogen ' Moderne Mamma i en fart'.

ÆRTERISOTTO MED LAKS, CITRON OG FORÅRSLØG TIL 4 PERSONER
3-4 laksefiletter
Olie
Salt, peber og citron

RISOTTOEN
1-2 fed hvidløg
2 skallotteløg
2 spsk olivenolie
400 g risottoris
2 dl hvidvin
1,5 l grøntsagsbouillon 
350 g ærter, optøede
8 forårsløg eller 1-2 porrer
100 g parmasan
1 spsk smør
Salt, peber og citron til tilsmagning
Begynd at stege laksefilletterne på en pande i olie, du kan også bage den i ovnen, så er der mindre at holde styr på. Hold selv øje med hvornår den skal vendes, de skal ca. have 7 min på hver side. I mens hakkes hvid- og skalotteløg fint og sauteres i en gryde i olivenolien. Risene tilsættes og varmes igennem i 1-2 min til de er klare. Tilsæt hvidvinen og lad den simre væk. Dæk herefter risene med grøntsagsbouillon. Tilsæt løbende mere bouillon som den svinder ind. Forsæt ind til risene er møre, men stadig har bid, i ca. 15 min. Det er vigtigt at du røre undervejs, ellers brænder det på i bunden. Blend de optøede ærter med rester af grøntsagsbouillonen med en stavblender, til du har en lind og ensartet puré. Vend ærtepuréen i risotten. Skyl forårsløgene/porrerne og skær dem i tynde ringe, vend dem også i. Riv parmasanen fint og vend det i risottoen sammen med smørret. Smag til med salt, peber og citronsaften. Krydder laksefilletterne til med salt, peber og citron, og bryd dem i stykker med en gaffel. Varm kort risottoen igennem og server med laksen og evt. friske ærter og ringe af forårsløg. 


KNUS,
Chris

14 kommentarer:

  1. Det ser SÅ lækkert ud! - er hermed skrevet på min liste over ting der skal afprøves :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Det kan du roligt gøre, den er super skøn! :-)

      Rigtig god onsdag,
      Chris

      Slet
  2. Mums! Jeg tror, jeg vil lave ærterisottoen i aften til mine veninder :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som en herlig idé, det er jeg sikker på dine veninder bliver glade for! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Mums hvor ser det lækkert ude Søde Chris :) Og lækkert med en masse forårsstemning - det er så småt ved at kommei Aarhus (der har da været sol de sidste to dage) ;)!
    Ha en god dag!
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde piger! Ja ik? Forår er så fantastisk! Foråret er efterhånden også kommet til København, hvor solen, ligesom hos jer, har stået højt på himlen de sidste par dage - SKØNT! :-)

      Store knus,
      Chris

      Slet
  4. Hold nu fast det ser godt ud. Skulle man da vidst prøve. Er det ikke sådan skrapt i det med forårsløg på den måde??

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Rikke! Jeg elsker forårsløg, og deres friske smag, men hvis du ikke er så vild med dem, kan du sagtens undlade dem på toppen. Du kan dog sagtens putte dem i selve risottoen, da de mister lidt af deres 'bitre' smag, når de opvarmes :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  5. Hej hej.. lige et spørgsmål.. laver i selv grønsagsbouillonen eller køber i den? Hvis ja.. hvor??

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er faktisk bare bouillonterninger, så der er ikke noget fancy dér ;-)

      Rigtig god weekend,
      Chris

      Slet
  6. Nå jamen.. så blev det lige lidt nemmere:-) tak:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha ja! Selvom en god fond helt sikkert smager bedre, så er det rart med et lidt hurtigere alternativ til de travle hverdage :-)

      Chris

      Slet
  7. Hold nu op det ser for lækkert ud. skal afprøves i dag... glæder mig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Skønt at høre, håber den falder i din smag :-)

      Knus
      Chris

      Slet