Mange ville nok tænke at rugbrød og chokolade ikke går så godt i spænd, fordi de, ligesom jeg, har haft det svært med pålægschokolade på rugbrød, eftersom at pålægschokolade altså bare hørte til en skive franskbrød med et tykt lag tandsmør. Det var dengang. Nu er der sket ting og sager, og bla. lagkagehuset har udviklet en lille rugbrød med chokoladestykker. Det er vel på en måde scones'ne der er blevet hoppet med på sundhedsbølgen. Jeg har dog valgt at tilføje lidt hasselnødder og dadler, for at holde dem lidt søde, og snack-agtigt.
Jeg vil vove at påstå at de ikke engang behøver en gang smør, de smager lækkert som de er i sig selv. Rigtig gode at have med på farten!
Opskriften har jeg lavet som en blanding af Meyers Nemt Rugbrød og lidt eksperimentering.
RUGBARER:
Jeg vil vove at påstå at de ikke engang behøver en gang smør, de smager lækkert som de er i sig selv. Rigtig gode at have med på farten!
Opskriften har jeg lavet som en blanding af Meyers Nemt Rugbrød og lidt eksperimentering.
RUGBARER:
3 dl koldt vand
2 dl kærnemælk
3/4 dl øl
10 g gær
7 g havsalt
125 g skårne rugkerner
110 g hørfrø
75 g solsikkefrø
65 g sesamfrø
275 g stenformalet rugmel
rapsolie til pensling
Desuden:
200 g chokolade, groft hakket
8 dadler, groft hakket
rapsolie til pensling
Desuden:
200 g chokolade, groft hakket
8 dadler, groft hakket
2 håndfulde hasselnødder, ristet
Dag 1
Hæld koldt vand, kærnemælk og øl i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, rugkerner, de 3 slags frø og rugmel og ælt dejen i 10 min. Fordel dejen i en form.
Dag 2
Bland chokolade, nødder og dadler i dejen og fordel dem i små forme(f.eks. muffinsforme) og lad dem efterhæve i 1 time før bagning. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min. ved 180 grader. Lad dem køle af på en bagerist.
BISOUS
Jose
Hvor skægt, dajeg spiste pålægschokolade som barn, har det faktisk altid på rugbrød - men jeg har vist heller aldrig været udpræget franskbrødsfan. De ser hvertfald lækre ud, rugstavene, lidr af min mors grove chokoladeboller og de er et hit! Mmh. Og så mes en kp kaffe.
SvarSlet- Anne
Det er faktisk meget enten eller :D Enten var det rugbrød eller franskbrød.
SletJa med kaffe især! uhm..
Knus
Hvor mange bliver der ca.? :) Og hvor har du købt de firkantede forme? :)
SvarSletMvh Pernille.
Jeg fik en 8 stk. ud af min portion. Og de firkantede forme er spotvare fra Netto, virkelig nyttige faktisk :-)
SletKh Jose
Det lyder jo næsten som det perfekte snack, I lige har lavet. Lækkert!
SvarSletPerfekte SUNDE snack :-)
SletKnus Jose
Hvor ser det godt ud :) hvor har du købt de smukke flag og forme ?
SvarSletNettos spotvare afdelingen står bag de finde forme, og flagene har jeg selv været lidt krea med. Bånd, lim og tandstikker - så nemt er det!
SletKnus
Ej, rugbrød med pålægschokolade er da vildt godt! Jeg kender da kun folk der er vilde med den kombi (: Sjovt!
SvarSletMåske er det bare mig der har været lidt sart med rugbrød som barn? :-) Kan høre der er mange der har været store fans af rugbrød og chokolade :P
SletBisous Jose
Glæder mig til at prøve ! Hvor er formene købt? :)
SvarSletSmå forme er fra Netto :-)
SletKh Jose
De ser virkelig lækre ud. Jeg elskede rugbrød med pålægschokolade som barn. Især hvis der var agurk på toppen. (Det er nok ca. 17 år siden jeg sidst har smagt det, så kan ikke garantere at agurk og chokolade stadig er et hit).
SvarSletAgurk og chokolade lyder bizart! Haha, meget intressant :D
SvarSletGod Weekend,
Jose
Jeg har heller ikke overvældende lyst til at prøve det igen, men som barn kunne jeg godt lide det.
SletGod weekend i lige måde.
Det er altså stadig et hit! Jeg har netop spist det i dag.. ;-)
Sletmå laves en dag!
SvarSlet