17 marts 2013

SVENSK PANDEKAGELAGKAGE MED HINDBÆRSKUM


FIND THE ENGLISH TRANSLATION IN THE COMMENT FIELD
Jeg havde fødselsdag igår, og havde lyst til at servere en lidt anderledes kage end den, til tider, lidt kedelige klassike lagkage med triste bunde. Det blev til denne super fine pandekagestak med min mors fantastiske hindbærcreme mellem de 15 (!) lag af gyldne pandekager. Jeg følte mig som en lille prinsesse igen, på trods af at jeg fyldte hele 16 år, så jeg gik all in med flag, friske hindbær og drys af florsukker på toppen. Kagen blev virkelig lækker og dejligt frisk - præcis som jeg kan lide den! Der står stadig et lille stykke i køleskabet som jeg regner med at stikke gaflen i om lidt, for at fejre udgivelsen af vores kogebog 'Kom med i vores køkken' - NAM! 

SVENSK PANDEKAGELAGKAGE MED HINDBÆRSKUM TIL 6-8 PERSONER
HINDBÆRSKUM300 g hindbær fra frost (1 pose)
2 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 2% 
1 øko citron, skallen af
PANDEKAGEDEJ - GIVER 15 SMÅ
100 g hvedemel
100 g boghvedemel (kan erstattes af hvedemel)
3 æg
3 dl mælk
1 dl øl
1 tsk vaniljesukker
½ tsk kardemommeKokosolie eller smør til stegning
DERUDOVER
1 bakke friske hindbær
Flormelis til drys

SÅDAN GØR DU
Giv hindbærerne et opkog i et par minutter og mos bærerne med en gaffel så den er uden klumper. Lad de kogte bær køle helt af. Pisk fløden, den skal være rimelig stiv, men ikke grynet. Vend den græske yoghurt i med en dejskraber og vend lidt efter lidt den kolde bærpuré i. Smag selv efter hvor meget bærsmag du ønsker, jeg brugte det hele. Riv skallen fra citronen og vend den i cremen. Stil den derefter på køl så den kan sætte sig. I mens blandes alle ingredienserne til pandekagerne sammen og piskes godt og længe til dejen er uden klumper. Lad den  hvile i 30 min. Pisk den derefter igennem igen og steg dem sprøde og gyldne på en pande, de skal være lidt tykkere end du normalt ville lave dem. Jeg brugte en lille pande og ca. ½ dl dej pr. pandekage, men du bestemmer selv hvor stor en diameter de kage skal have, det giver bare det mindre i højden. Når alle pandekagerne er stegt køles de helt af. Læg en kold pandekage på serveringsfadet og smør et lag hindbærcreme på, læg endnu en pandekage på og smør igen et lag. Fortsæt til pandekager og creme slipper op, jeg fik ca. 15 lag. Top kagen af med et lidt tykkere lag creme, friske hindbær og sigtet flormelis. Server med det samme eller stil den på køl indtil servering. 


GOD SØNDAG,
Chris

41 kommentarer:

  1. Ovrhh, den ser lækker ud. Var den ikke svær at skære ud?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Nej, den var faktisk virkelig let at skære i! Jeg havde stillet den lidt køligt til den skulle serveres (i vores kælder), og brugte en skarp knov så den var endda lettere at skære ud end en normal lagkage, og stykket stod fint oprejst ;-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Hvor ser det lækkert ud! Glæder mig helt til ferien hvor jeg regner med at få klasket sådan en sammen! ;)
    -Vil egentlig også gerne sig 1000-tak for bogen GOD KAFFE, jeg glæder mig til at den havner i min postkasse!

    -wilma-rasborg.blogspot.dk
    -wilmarasborg.tumblr.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Wilma! Ej hvor lyder det skønt, håber den falder i din smag! Det kan jeg godt forstå du glæder dig til, vi sender den i løbet af ugen! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Jeg er helt enig - hvorfor lave en traditionel lagkage, når man kan lave noget, der er sjovere og smukkere? Tillykke med bogudgivelsen og fødselsdagen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis! Og TUSIND tak! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Den ser godt nok anderledes & meget indbydende ud :)
    Super fedt at kunne præsentere den til en fødselsdag eller lignende :)

    www.itsmypassions.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Julie! Ja lige præcis, den ser virkelig ud af meget, uden at være besværlig at lave - win win! ;-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  5. sådan en har jeg altid drømt om at lave. Hvordan var det at skære i den?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det havde jeg nemlig også, Mette, så jeg tænkte at min fødselsdag var den perfekte anledning! Den var faktisk super let at skære ud, jeg havde stilt den i vores kælder så den stod lidt køligt indtil servering og så brugte jeg blot en skarp kniv :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  6. Åhhhh den ser god ud! Venter på den rigtige lejlighed til at bikse den sammen! Tillykke med fødselsdagen btw, du kan jo kun have haft en god dag, med sådan en kage :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Amalie! Haha, lige præcis - og mange tak! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  7. Tillykke med bogudgivelsen og fødselsdagen! Jeg har hørt om pandekagelagkager, men aldrig før set et billede af en - Nøj, den ser god ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Ja, det er en rigtig eventyrkage! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  8. Mums hvor ser det bare lækkert ud, står selv og skal til at bage en hindbærlagkage, måske man skulle prøve denne :)
    Mvh Maria
    www.dyrbysmad.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Maria! Årh det lyder herligt, hindbær er så godt - denne kan klart anbefales! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  9. Uuuuuhmmmm! Den ser super lækker ud da! Det er vist en til afprøvning en dag...;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Lene! Det var den bestemt også, så den vil jeg klart anbefale dig at springe ud i! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  10. Hvor ser den fantastisk ud! Kunne I måske lave nogle menuforslag fx med tapas her til sommer :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Christine! Ja, det lyder som en super god idé - det vil vi skrive os bag øret :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  11. Den ser super fin ud. Rigtig tøsekage :)

    guldahl.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Ja lige præcis, den bringer vidst den indre prinsesse frem i de fleste ;-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  12. Ihhh, hvor ser den luksus ud den kage! Min veninde og jeg vil kaste os ud i at lave den senere :D Det kan kun blive en god start på ferien <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, det var den bestemt også! Årh, det lyder sørme hyggeligt - det kan ikke andet end at blive en fantastisk ferie! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  13. Skal selv lave den her kage til min fødselsdag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej hvor fedt, Hannah! Håber den bliver god :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  14. Kan man putte noget andet i en øl? Planlægger at lave den til en børnefødselsdag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Thea,
      Ja, du kan sagtens erstatte mængden af øl med mælk i stedet :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  15. Do you have this in English translation?
    It looks amazing! I want to make for Easter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi Bella,
      Thanks a lot! I've posted it in english in a comment below yours! :-)

      Hugs,
      Chris

      Slet
  16. I was going to ask the exact same thing!

    SvarSlet
    Svar
    1. You can find the english translation in the comment below yours :-)

      Hugs

      Slet
  17. I took the picture in with hungry eyes. I red the whole recipe and all the comments. It is very unfortunate that I do not speak swedish.... Any chance someone can post an english version? yumm i will be thinking of the pankes all they long today...

    SvarSlet
    Svar
    1. Glad you liked the pictures! It's actually written in danish, but the languages are quite similar. There was another person, who also wanted the recipe in english, so here goes :-)

      I can not translate the units into others, because I dont know how to, hope you can use it anyway:

      FOR THE RASPBERRYCREAM
      300 g raspberries, frosen
      2 dl cream (in Denmark it's 38% fat), find something alike)
      2 dl greek yogurt (I used one with 2% fat)
      Zest from 1 origanic lemon

      FOR THE PANCAKES (15 mediumsized)
      100 g normal flour
      100 g buckwheatflour (u can also use just normal flour)
      3 eggs
      3 dl l milk
      1 dl beer
      1 tsp vanillasugar
      ½ tsp kardamom
      Coconut oil og butter to fri the pancakes in

      FOR TOPPING
      Fresh raspberries
      Icing sugar

      HOW TO
      Boil the frosen raspberries for a couple of minutes until they become like a jam. Mash the berries with a fork, and let the berries cool completly down.
      Whip the cream, it should be solid but not grainy. Fold in the whiped cream with the greek yogurt and ad the lemonzest. When the berries are completly cooled down, ad them as well, mix the cream carefully together and put it in the fridge.
      Now to the panckes. Mix all the igredients together wtih a handmixer until the dough is tender. Let it rest for 30 minuts, and whisk it with the handmixer one last time.
      Heaten up a little pan, the shouldn't have the size of a normal pancake. Fry them until there golden in either coconutoil or butter. You should make them a little thicker than you would normally make a pancake. I used about ½ dl dough pr pancake. I got 15 pancakes.
      When all the pancakes are done, let them cool completly down in the fridge. When they're all cold, place one pancke on the plate/cake stand you want to serve it on. Spread a layer og the raspberrycream and put on an other pancake on top, then a layer of the cream and so on. Top with a thicker layer of the rapsberrycream, some icingsugar and fresh raspberries.
      Serve immediatly or place it somewhere cold, the fridge fx.

      Chris

      Slet
    2. Hi, so I tried the English version of the recipe and added too much milk!! The translation google makes says dl is a cup but in fact it's only 100ml so I had to add extra flour because it was too much liquid. Please note that in your translation :)

      Slet
  18. MUMS!!! Hold nu op hvor ser det lækkert ud!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Det var den bestemt også :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  19. lavede denne kage i dag til mine veninder, da vi holdt vores egen "kagens dag", hvor alle skulle tage en kage med. Den blev rigtig lækker, og så scorede den højt på blærefaktoren - og den var easypeasy at lave. :) Og i øvrigt... så er det en rigtig god pandekageopskrift, til hvis man bare vil lave almindelige pandekager.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej hvor er det godt at høre, Michelle! Ja, den var nemlig super let at lave, men den ligner jo en million - kæmpe win! Ja, pandekageskriften er også gået hen og blevet en af mine favoritter :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  20. Det ser så lækkert ud!
    Hvordan har du lavet flagene? Er silkebåndet stivet med et eller andet? :)

    SvarSlet
  21. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet