Forleden fik jeg den skønneste gave af min mors søde onkel fra Fyn - hjemmedyrkede rabarber! Hans plante startede ud som en lille knold fra min oldemors have, men har nu vokset sig stor og flot, så jeg var så heldig at få lov at lege med lidt af hans høst! De var lige som jeg kan lide mine rabarber - små, syrlige og friske - og de var perfekte i denne clafoutis, som jeg serverede for min familie her til aften. For at give den et anderledes twist tilsatte jeg mandelmel, vanilje og revet appelsinskal, som gik perfekt med de skønne rabarber! Det var første gang jeg kastede mig ud i en clafoutis - men det bliver bestemt ikke den sidste! Du kan fylde den med lige hvad du holder af; jordbær, blommer, æbler, hindbær eller den klassiske version med kirsebær :-)
RABARBERCLAFOUTIS MED APPELSIN, VANILJE OG MANDLER TIL 4-6 PERSONER375 g rabarber
1½ spsk rørsukker
2 æg
2,25 dl sødmælk
1 dl hvedemel
1 dl mandelmel
1½ spsk rørsukker
½ vaniljestang, kornene derfra
1 økologisk appelsin, skallen af
1 spsk smeltet smør
DERUDOVER
Smør til formen
Rørsukker
Evt flormelis til drys
Creme fraiche, vanilje is eller flødeskum til servering
Skær rabarberne i stykker a ca. 1 cm og vend dem i rørsukkeret,, lad dem trække i 15 min. Rør æg, mælk, hvedemel, mandelmel, rørsukker, vaniljekorn, appelsinskal og smeltet smør godt sammen, til dejen er lind og uden klumper. Smør en springform og tænd ovnen på 180 grader. Hæld et tyndt lag af dejen i springformen og bag den i den varme ovn i 5 min. Tag den ud af ovnen, hæld rabarberne og resten af dejen over og bag videre i ca. 25 minutter. Tag kagen ud, drys den med rørsukker og giv den 5 min ved grillfunktionen til den karamellisere let på overfladen. Tag kagen ud af ovnen og lad den sætte sig i et par minutter inden servering. Drys evt med flormelis og server med en gavmild klat af dit yndlingstilbehør - jeg brugte creme fraiche.
BISOUS,
Chris
Mmm, det ser dejligt ud. Clafoutis er altid godt, og så er det bare med at tilsætte den frugt, der er i sæson, så er dte en sikker succes.
SvarSletMange tak! Det var første gang jeg lavede clafoutis, men jeg er sikker på at du har ret! Jeg glæder mig i hvert fald ustyrligt til at kombinere den lækre dej med alverdens bær og frugter! :-)
SletKnus,
Chris
Lækkert!
SvarSletTak for den smukke kogebog! Jeg modtog den i går, og bladrede straks gennem samtlige opskrifter - mange gode bud på hvad man kan give sig i kast med de kommende sommeraftener :-) I er dygtige er I!
Tak! Ej hvor fedt at den er nået frem - skønt at du kan lide den! Og mange tak :-)
SletKnus,
Chris
Hvor ser det bare friskt og lækkert ud! Der er en familie som bliver glad i aften hvis jeg lader mig inspirere og bikser sådan en sag sammen ;)
SvarSletTusind tak, Maria - det var det bestemt også! Åh ja, det er jeg helt overbevist om at de bliver - meld endelig tilbage hvis du prøver den af! :-)
SletKnus,
Chris
Hvor ser det lækkert ud! Vi har masser af rabarber derhjemme, og det kunne da være en skøn måde at få dem brugt på :)
SvarSletMange tak! Der er ikke andet for: du må smække en rabarberclafoutis sammen - og det kan kun gå for langsomt! ;-)
SletKnus,
Chris
Hvor ser det godt ud - rabarber er min favorit sommerspise <3 :D Gid jeg havde egen altan, så ville jeg dyrke dem i massevis (:
SvarSlet- Anne
Tusind tak, Anne! Også her - alt med rabarber smager bare SKØNT og af sommer, sol og glade dage! Ja, det er altid sjovest at dyrke sine råvarer selv, men heldigvis er der ikke langt til den lokale rabarberpusher ;-)
SletKnus,
Chris
Uhm, jeg elsker rabarber. Jeg skal også snart i gang med at lave alt fra rabarber-marmelade og -crumble til rabarberscones og -drik :)
SvarSletKærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.com
Også jeg, de er så skønne! Mmm.. det lyder himmelsk - rabarbercrumble er også en sand klassisker herhjemme! Det lyder spændende med rabarberscones :-)
SletKnus,
Chris
YUm hvor ser det fantastisk ud! Mums!!!
SvarSletTusind tak, Marian! Det var det virkelig også :-)
SletKnus,
Chris
Hold op det ser godt ud. Det ligner virkelig noget, der er svært at lave, men selvfølgelig skal det prøves. Bare fordi det ser lækkert ud, behøver det jo ikke at være besværligt. Glæder mig til at prøve det af, så må vi se om det bliver ligeså lækkert. Bare halvt så lækkert, så er jeg tilfreds!!! ;)
SvarSletTusind tak, Nico! Trust me, jeg tror faktisk aldrig jeg har lavet en lettere kage, så det er bare at springe ud i det! Er sikker på det bliver godt, den skulle gerne være rimelig idiotsikker (men nu skal jeg jo passe på hvad jeg siger ;-) ) - meld endelig tilbage hvis du får den afprøvet :-)
SletKnus,
Chris
Mums, hvor ser den bare super lækker ud. Ej, oplevede lige en meget pludselig craving!! Dette er lige efter min smag. Hvis du siger den er så let, skal den helt sikkert prøves. Der er jo også en helligdag, som man kan bruge på den slagt.. Nam nam.. Hvor lækkert
SvarSletTusind tak, Rikke - den var også virkelig skøn og frisk! Den er virkelig enkel at lave, den må du prøve, den lyder lige som noget for dig! Og ja, helligdagene er jo en perfekt anledning! :-)
SletKnus,
Chris
Skal der virkelig ikke mere sukker/fedtstof i dejen?;-)
SvarSletHej Ida,
SletJo, der er både rørsukker og smør i dejen - dog i ret begrænsede mængder. Det er ikke noget jeg har pillet ud eller justeret, sådan er en clafoutis - det er egentlig næsten bare en pandekagedej, så man kan godt retfærdiggøre at spise den som lækker weekendmorgenmad :-)
Knus,
Chris
Lækkert!
SvarSletfuckingfabulousblog.blogspot.dk
Ja, den var virkelig super lækker! :-)
SletKnus,
Chris
Mums! Det lyder lækkert med sådan en omgang sommerdessert!
SvarSletTusind tak, det kan du tro den var - mine varmeste anbefalinger herfra! :-)
SletKnus,
Chris