Herhjemme er det fantastiske, lune sommervejr, blevet fejret med en masseproduktion af forfriskende ispinde. Jeg har lavet flotte, naturlige filuris med jordbær, ananas og appelsin, som nok skal blive delt på bloggen snarest, og så har jeg også lavet en version med min yndlings sommerkombination: hyldeblomst og massere af friskpresset citron! Denne version danner ikke så mange iskrystaller, som hjemmelavede pindeis godt kan have en tendens til, på grund af sukkeret i hyldeblomstsaften, så konsistensen er utroligt lækker! For at gøre de læskende is lidt sjovere at kigge på, frøs jeg dem ned med lidt hornvioler fra haven. Du kan også bruge lavendler, kornblomster, kamille eller hvad du ellers har stående, eller kan finde i naturen. Det er bare vigtigt at blomsterne er usprøjtede og selvfølgelig spiselige.
FORFRISKENDE ISPINDE MED HYLDEBLOMST, CITRON OG HORNVIOL, 6 STK
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft (brug en god én, fx den økologiske fra Grønne Gaarden)
4 dl postevand eller danskvand
2 store citroner
Evt økologiske, spiselige blomster
Hvis du vil have blomster i isen, er det lettest at starte med dem. Dyp dem i vand, og 'klister' dem på indersiden af ispindeformene. Læg dem i fryseren i ca. 30 min, til blomsterne er frosset fast på siden af formene. Mens blomsterne fryses, måles saft og postevand/danskvand af, og blandes godt sammen. Citronerne presses og blandes i hyldeblomstsaften. Når blomsterne er færdigfrosset, hældes saften i formene. De skal ikke fyldes helt op, da væsken udvider sig når de kommer i fryseren. Frys dem et par timer og nyd dem som en forfriskning i det skønne vejr!
SOLSKINSHILSNER,
Chris
Uhm de ser lækre ud, hvor har du købt ispindeformene?
SvarSletMange tak, Katrine! De er fra Netto, ispindende har jeg købt seperat i Panduro Hobby :-)
SletKnus,
Chris
Ja, det vil jeg også gerne vide. Det ser virkelig lækkert ud! Det må prøves!!
SvarSletHej Elizabeth, de er fra Netto, og ispindene er fra Panduro Hobby. Ja, det må du gøre - de er vilde lækre! :-)
SletKnus,
Chris
Hvor er de smukke ♥
SvarSletDem kan jeg slet ikke stå for :-)
Tusind tak, søde Piske! Jeg synes også, at de blev ganske søde at se på (og de smagte heldigvis også herligt!) :-)
SletKnus,
Chris
Smukt ser det ud, og smagen er garanteret himmelsk (hyldeblomst ... UHM!)
SvarSlet*SMIL* fra Lisbet
Tusind tak, Lisbet! Ja, de smagte så skønt, friskt og sommerligt!
SletSmil herfra også,
Chris
Hvor er de bare fine og smukke. Lyder super lækkert smagsmæssigt, men hvor er det bare en lækker detalje med blomsterne. Især i den lilla farver.. Ved ikke om det ville være for meget med lavendel? Dem har jeg nemlig en mas i haven!!?
SvarSletTusind tak, Hanna! Ja, de var så gode, og blomsterne var lige prikken over i'et! Tror bestemt godt, at du kan bruge lavendler. De kan jo godt virke lidt parfumerede, men jeg tror ikke at de afgiver så meget smag, når de fryses ned :-)
SletKnus,
Chris
Vildt nem opskrift til sådan en oplevelse, det var virkeligt en behagelig is:)
SvarSletJa, de er nemlig super lette lige at bikse sammen! Dejligt at de faldt i din smag, Mette! :-)
SletKnus,
Chris
Hvor er de fine. Elsker simpelthen hyldeblomst, så denne opskrift (nem i øvrigt) kunne godt blive min nye yndlings. Tusind tusind tak for den meget lækre opskrift og inspiration til en super fin og smuk ispind
SvarSletMange tak, Julie! Ja, så lyder disse is jo lige som noget for dig - jeg er også tosset med hyldeblomst, specielt kombineret med citron! Dejligt at du kan bruge opskriften! :-)
SletKnus,
Chris
SÅ fine.
SvarSletTusind tak! :-)
SletKnus,
Chris
Smukke smukke ispinde. Jeg er forelsket i jeres fotografering og kreativitet!!!
SvarSletTusind tak, Marian! Sikke nogle søde ord - de varmer! :-)
SletKnus,
Chris