18 august 2013

SOMMERLIGE PINDEIS MED JORDBÆR, BANAN, KOKOS OG CHOKOLADEOVERTRÆK


Ispinde er altså svære at få nok af her i sommervarmen! De smager herligt, er super dekorative og så er det den perfekte måde at få brugt overmoden frugt på; nektariner, meloner og som her, bananer, får hurtigt et nyt og langt mere appetitligt liv, ved at blendes og fryses til ispinde. For at give ekstra smag, friskhed og farve har jeg tilsat jordbær til den modne banan, samt en lille dåse kokosmælk for en lækker og cremet konsistens. Til sidst har jeg overtrukket dem med en bitter, mørk chokolade, men det kan selvfølgelig undlades :-) 

SOMMERLIGE PINDEIS MED JORDBÆR, BANAN, KOKOS OG CHOKOLADEOVERTRÆK 6-8 STK
450 g jordbær
1 moden banan
1 lille dåse kokosmælk á 165 ml

ca. 100 g mørk chokolade, mindst 70%
Blend jordbær, banan og kokosmælk til du har en ensartet masse. Fordel massen i ispindeforme og frys i 3-4 timer. Hiv ispindene ud af deres forme. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp ispindene i den mørke chokolade - den vil størkne øjeblikkeligt. Nyd dem med det samme eller frys igen, til de skal nydes.


SOMMERHILSNER,
Chris

8 kommentarer:

 1. Hvor får i jeres isforme henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er købt for et par måneder siden i Netto, men jeg tror man kan få lignende i Ikea :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Kan man bruge frostne jordbær istedet for friske?

  SvarSlet
 3. Årh hvor ser det godt ud..! :)
  I går var jeg til "MAD symposium", som var noget bla. kokkene fra Noma afholdte hvor der kom en masse og fortalte om mad. Der var en 10-årig pige der havde startet en blog, fordi hun syntes det var interessant at skrive. En dag var hun kommet hjem og havde vist et billede hun havde taget af sin skolemad til sin far, og det var godt nok kedeligt! Så begyndte hun at poste billeder af sin skolemad hver dag og der var en masse børn over hele verden, der også havde sendt billeder af deres skolemad ind til hende, som hun så havde postet. Allerede efter første dag, da hun havde postet sit første skolemåltid, havde hendes far, som der ikke var mega mange der fulgte, postet det på Twitter og folk havde så postet det videre fra ham, og det havde spredt sig virkelig hurtigt.
  Morgenen efter det første indlæg var postet havde der været 250.000 der havde set hendes post!
  I alt den tid havde hun haft et link så hun samlede penge ind over internettet til dem der slet ikke fik noget ordentligt mad, et land hvor man købte en spsk. olie ad gangen og en bønne ad gangen.
  Hendes mål havde været ca. 70-80.000 kr., men hun endte med 1,5 millioner kr.! Det hjalp 14.000 børn med at komme i skole og få ordentlig mad derovre.
  Jeres blog har rimelig mange besøgere, så jeg tænkte, at hvis i havde lyst kunne i jo også prøve at sætte sådan en pengeindsamler op... :)
  Her er et link til Marthas (som hun hed) blog: http://neverseconds.blogspot.dk/

  Hilsen Viola :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Viola! Årh det er godt nok en fed historie, hvor er det altså fantastisk! Det lyder som en virkelig god idé, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør :-/

   Knus,
   Chris

   Slet