15 august 2013

ASIATISK SPIDSKÅLSSALAT MED PÆRER, FENNIKEL, MYNTE OG CITRUS/INGEFÆR DRESSING


Jeg er helt vild med spidskål! Hvad enten det nydes efter en tur på grillen, smørsteges på panden eller snittes og anvendes rå til en salat som her. Den fine, milde smag minder mig om sommer, sol og glade dage, men giver stadig plads til at andre smage også kan træde frem. Her har jeg kombineret kålen med sprøde, syrlige Santa Maria pærer som er rigtig gode for tiden, fintsnittet fennikel, godt med mynte, lidt nigelafrø og en super lækker citrusdressing med masser af ingefær, som jeg glæder mig til også at vende i andre salater :-)

ASIATISK SPIDSKÅLSSALAT MED PÆRER, FENNIKEL, MYNTE OG CITRUS/INGEFÆR DRESSING SOM TILBEHØR TIL 4 PERSONER
1 lille spidskålshoved
1 fennikelknold
2 faste, syrlige pærer (Santa Maria er super lækre for tiden)
1 håndfuld mynte
2 spsk nigelafrø

DRESSING
Ingefærknold på størrelse med en tommelfinger, skrællet
1 stor citron, saften af
1 spsk lys sesamolie
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber

Skyl spidskålet, del det i 2, skær stokken fra og snit det meget fint. Skyl fennikelknolden og skær den i tynde skiver. Vask pærerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Hak mynten fint. Vend alle ingrediensene sammen i en skål og drys med nigelafrøene. Smid alle ingredienserne til dressingen op i en foodprocessor og kør til dressingen er lækker og ingefæren er kørt i meget små stykker. Har du ikke en foodprocessor kan du i stedet rive ingefæren og blande det grundigt med de øvrige ingredienser. 


SOMMERHILSNER,
Chris

7 kommentarer:

 1. Hej Christine,
  Da vi interviewede jer over mail, havde vi desværre ikke mulighed for at tage nogle billeder. Derfor tænkte vi på om vi måtte låne nogle af jeres billeder til interviewet på vores blog? - vi ville selvfølgelig skrive at det var jeres! :)

  Hilsen Alexandra og Viola :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Viola,
   Det kan du tro, i låner bare løs! :-)

   Knus,
   Chris

   Slet
 2. Jeg damper spidskål sammen med lidt rygeost, olie, lime/citronsaft, og så når den er færdigdampet, kommer jeg lidt rørsukker, hakket løvstikke og hakket skalotteløg på. Det er dejligt til laks/ørred, og det er fra en Claus Meyer kogebog.

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det bare lækkert, den må næsten prøves af en dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du gøre, Sabrina! Den er virkelig skøn, frisk og sprød :-)

   Knus,
   Chris

   Slet