14 september 2013

SUND ÆBLETÆRTE MED MANDLER, KANEL, INGEFÆR OG DADLER


Min have bugner lige nu af skønne, modne frugter og bær: æbler, pærer, brombær, hindbær og blåbær - så skønt! I sær vores ananasæbletræ har i år båret så meget frugt, at vi næsten ikke har kunnet nå at spise dem alle, så der er blevet produceret æblegrød på livet løs, som er blevet brugt på yoghurt, morgengrøden og til gammeldags æblekage. Et par af æblerne blev også brugt til denne sunde og lækre version af en æbletærte, der er både sukker- og glutenfri. Det lyder måske lidt kedeligt, men jeg lover jer, at den er virkelig skøn - fuld af smag fra æblerne, kanel og ingefær, samt dejlig sødme fra dadlerne og knas fra mandlerne - den skal nok blive serveret mange gange i løbet af de kolde efterårsdage herhjemme! Opskriften er inspireret af denne :-)

SUND ÆBLETÆRTE MED MANDLER, KANEL, INGEFÆR OG DADLER TIL 6 PERSONER
100 g smør eller kokosolie
100 g mandler
2 æg, delt i blomme og hvider
8-10 dadler, befriet for sten
2 tsk stødt, tørret ingefær
3 tsk kanel

1 tsk vanilje
1 tsk bagepulver
300-400 g søde, danske æbler
Evt lidt lys sirup, mandler og kanel til topping
Creme fraiche, skyr, flødeskum eller vaniljeis til servering

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smør eller kokosolie i mikroovnen. Blend mandlerne groft i en foodprocessor. Hæld smør, æggeblommer, dadler og alle krydderierne samt bagepulver ned til mandlerne i foodprocessoren. Blend godt til massen er ensartet. Pisk hviderne stive og vend resten af kagedejen forsigtigt i hviderne med en dejskraber. Når dejen er ensartet hældes den i et smurt tærtefad. Fjern kernehuset i æblerne, del dem i kvarte og skær dem derefter i tynde skiver. Læg æblerne tæt sammen i et mønster til hele kagen er dækket. Pensel evt kagen med sirup og drys med hakkede mandler og kanel. Bag i ovnen i ca. 30 min. Lad kagen køle let inden den serveres med dit yndlings tilbehør. Kagen smager rigtigt godt kold efter et døgn i kølekabet.


KNUS,
Chris

14 kommentarer:

  1. Hold fast den ser lækker ud, tak for at du deler :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Ellen Kathrine! Den var også virkelig lækker og super nem at lave - kan klart anbefales! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Det skal prøves!
    Hvilken kameralinse bruger i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan roligt gøre! Vi bruger en Canon 50 mm 1.8 :-)

      Kh,
      Chris

      Slet
  3. Ej hvor ser den kage bare lækker ud! det virkelig nogen skønne opskrifter, følger nu med på bloglovin :-)

    //N.K.L
    www.nkl2811@gmail.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, den var også super god! Mange tak, det var skønt at høre :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Da jeg er allergisk for dadler ville jeg spørge om det kan erstattes?
    Ellers lyder opskriften så lækker, ville elske at prøve den af!;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tænker at dadlerne nok godt kan erstattes med en stor og meget moden banan, der blendes sammen med de øvrige ingredienser. Ellers kan du også bruge 75 g sukker, honning eller sirup, men så ryger den sunde fidus lidt ;-) Meld endelig tilbage hvis du prøver opskriften af!

      Knus,
      Chris

      Slet
  5. Årh hvor ser det skønt ud, det vil jeg helt klart afprøve - tak fordi du deler med os! :)
    Hvis I får lyst, kan interviewet med jer læses her:
    http://creme-av.blogspot.dk/2013/08/interview-plat-du-jour.html

    :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Har forresten lige fået jeres kogebog i fødselsdagsgave (enda i to eksemplarer.. :)), og hold da helt op hvor ser det hele bare lækkert ud! :) (-det tror jeg virkelig også at gæsterne syntes!)
      :)

      Slet
  6. Gud hvor ser den lækker ud og helt genialt at tilsætte ingefær, den MÅ bare prøves!
    Tak for inspirationen. Kh. Christina

    SvarSlet
  7. Hej.
    Det er en rigtig fin blog I har. Og nogle rigtig gode billeder.
    Det var på tide at få brugt de sidste æbler i haven, og da jeg så faldt over denne opskrift, var det selvfølgelig denne æblekage, de skulle bruges til.
    Det er en rigtig god ide med dadlerne, da de jo smager rigtig godt samtidig med at de ikke er usunde.
    Jeg fulgte din opskrift, Men brugte dog lidt flydende honning, for at give lidt mere sødme til kagen. Og så servere jeg skyr ved siden af. Og det faldt i så god jord hos både mine gæster og mig selv.
    Mvh. Stefan

    SvarSlet
  8. hvilken størrelse skal tærteformen være? :)

    SvarSlet
  9. just blogwalking.. Nice post and have a nice day :)

    SvarSlet