19 maj 2012

RABARBER CRUMBLE || CRUMBLE À LA RHUBARBE



Det er ikke mange indlæg, vi byder jer for tiden, det skyldes tildels at vi begge har holdt konfirmation her i Kristi Himmelfartsferien, så det har krævet meget tid og planlægning. Jeg fik blandt andet et nyt kamera samt en linse, så jeg håber, at I snart vil kunne nogle forbedringer på billedefronten, så snart jeg har lært kameraet bedre at kende. Billederne af den lækre rabarbercrumble er taget med mit nye kamera :-)

Min søde moster kom fra Fyn med favnen fuld af skønne rabarber, som vi selvfølgelig skulle bruge. De endte i en herlig crumble, som tager udgangspunkt i Meyers opskrift, dog har jeg erstattet blommer med rabarber, tilsat lidt andre krydderier, en håndfuld hakkede mandler og tilsat lidt havregryn til crumblen. I får opskriften som min mor og jeg lavede den:

EN STOR RABARBERCRUMBLE MED MØRKE OG VARME TONER FRA KANEL OG BRUN FARIN
DEJEN:
100 g hvedemel
50 g havregryn
50 g mandelmel
150 g smør
150 g brun farin
1 stor håndfuld mandler
FYLDET:
750 g rarbarber
Vaniljestang
75 g sukker
2 spsk kanel
En lille smule vand
Hak mandlerne og bland herefetr alle ingredienserne sammen, tilsæt den brune farin som det sidste.
Skær rabarber i mindre stykker og kog dem sammen med de andre ingredienser til rabarberne er bløde. Hæld dem over i et stort ildfast tærtefad, smulder dejen henover og bag ved 200 grader i 25 minutter.
Server med vaniljeis eller cremefraiche!

Nu vil jeg smutte ud og fejre Joses konfirmation!
God aften,
Chris

15 kommentarer:

  1. Mmmnh, hvor ser det lækkert ud og meget lovende for de kommende billeder med dit nye kamera ;) Tillykke med konfirmationen til jer begge! Håber I havde en skøn dag!

    //Tine
    http://liseogtine.wordpress.com/

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tine,

      Tusind tak, dejligt du allerede kan se fremskridt! Og tusind tak, jeg havde en perfekt dag, og det er jeg også ret sikker på Jose havde :-)

      Chris

      Slet
  2. omnomnomnomnom



    antonierikardsson.blogspot.com

    SvarSlet
  3. Tillykke med konfirmationen. Rabarber er vidunderlige.;D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Johnnie! Og ja de er så, det er virkelig et af de skønneste tegn på foråret og den kommende sommer! :-)

      Chris

      Slet
  4. Jeg fik også lige lavet en smuldrekage med rabarber i går. Vi har en masse rabarber i haven, så det var jo lige så dejligt nemt at bikse en smuldrekage sammen, og få brugt nogle rabarber. (: Hvis vi lige havde boet dør om dør, kunne i lige have fået et bundt. Er sikker på at i kan komme på en masse godt ting at bruge rabarber til. (:
    Gros bisou (:

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Michèle,

      Ej hvor lækkert, og som du siger, det er simpelthen så simpelt, så man kan sagtens lige lave en improviseret kage på en skøn sommeraften :-)
      Hvor er det ellers sødt af dig - det ville vi have haft svært ved at sige nej til! :-)

      Rigtig god søndag,
      Chris

      Slet
  5. Tillykke med konfirmationerne!

    Mhmmm rababer-crumble... Det fik vi også herhjemme i går, og nu jeg har lyst til det igen på grund af jeres opskrift og de smukke billeder! Vi havde lavet en råcreme af græsk yoghurt og vanilje og så havde vi vaniljeis til. Det var rigtig lækkert!
    Tak fordi I bliver ved med at smide så dejlige opskrifter op. Har sagt det før og siger det igen: I gør det fandeme godt, piger!

    De kærligste hilsner

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Caroline!

      Ej hvor lækkert! Det lyder simpelthen så dejligt med den creme, den må jeg lige notere mig til næste gang jeg skal have gang i en crumble!
      Hvor er du altså sød, vi er også virkelig glade for alle dine skønne kommentarer! Tusind tak :-)

      Du ønskes en skøn søndag,
      Chris

      Slet
  6. Lige et fransk tip:
    Man kalder det også en "crumble" i Frankrig - selvom det lyder sjovt, når de udtaler det ! Det du har lavet er en "Crumble à la Rhubarbe"- ikke en "gateau". Men lækkert ser det ud !

    http://madame.lefigaro.fr/recettes/crumble-rhubarbe-100603-201053

    http://www.marmiton.org/recettes/recette_crumble-a-la-rhubarbe_29261.aspx

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gitte,

      Tusind tak, det er altid dejligt med lidt hjælp til det franske, vi har jo desværre kun haft franskundervisning i 2 år :-)

      God søndag,
      Chris

      Slet
  7. Glad you find it useful! :-)

    Chris

    SvarSlet
  8. I am sure this paragraph has touched all the internet
    visitors, its really really fastidious article on building up new weblog.
    Feel free to surf my page :: Naughty Blonde Rubbing Her Clit

    SvarSlet
  9. I don't know if it's just me or if perhaps
    everybody else encountering issues with your website. It seems
    like some of the written text on your content are running off the screen.
    Can somebody else please provide feedback and let
    me know if this is happening to them too? This might be a
    issue with my internet browser because I've had this happen previously. Cheers
    My web site :: free porn

    SvarSlet