23 februar 2013

SNOEDE BANANBRØD MED VALNØDDER OG KARDEMOMME


I dag lavede jeg disse skønne, snoede bananbrød med groft mel, hakkede valnødder og kardemomme. Der duftede mundvandsdrivende godt i hele hytten kan jeg godt afsløre! De er helt perfekte som indslag til eftermiddagshyggen med en stor kop krydret te eller som et alternativ til de klassiske fødselsdagsboller. De smager skønt som de er, men de kan også nydes med et lag smør, nutella, lemoncurd eller dulce de leche. Har de ligget et par dage, gør en tur på brødristeren helt sikkert underværker.  Bananbrødene er inspireret af en opskrift fra Sif Orellanas kogebog 'Spilopper og Stjerneskud' og er super hurtige at smække sammen, da dejen hverken skal æltes eller hæve. Er du ikke til valnødder kan de udskiftes med andre nødder, rosiner eller chokolade.

SNOEDE BANANBRØD MED VALNØDDER OG KARDEMOMME - CA. 6 STK
300 g modne bananer (svarer ca. til 3 stk)
½ dl ylette

1 god håndfuld valnødder
125 g rugmel
150 g hvedemel, måske lidt mere
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
Mælk til pensling

Evt. perlesukker til pynt
Tænd ovnen på 225 grader, lad en bageplade blive varm i ovnen. Most bananerne godt, brug gerne en stavblender som du slipper for klumper, rør yletten i. Hak valnødderne groft og bland dem i bananerne. Bland rugmel, hvedemel, kanel, kardemomme og bagepulver sammen i en seperat skål. Hæld herefter melblandingen lidt efter lidt i de moste bananer til dejen er ensartet og uden klumper. Den skal være ret fast. Del dejen i 12 stykker. Rul hvert stykke til en forholdsvis tynd pølse, og sno dem sammen 2 og 2. Dan 6 kranse ud af de snoede dejpølser og pensel dem med mælk. Drys eventuelt med perlesukker. Løft kransene over på et stykke bagepapir og bag dem på bagepladen i ovnen i 12-15 min. til de er sprøde og gyldne udenpå. 



KNUS,
Chris

6 kommentarer:

  1. Hvor er de fine. Det er altså lidt hyggeligt med brød i utraditionelle faconer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Helt enig, og så er de super dekorative! :-)

      Rigtig god søndag,
      Chris

      Slet
  2. Ser super lækkert ud! Det må prøves!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Det kan du roligt gøre - de er super skønne! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Er afprøvet og godkendt, blakke blev spist på under halvanden time
    Gro

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej hvor skønt! Jeg er også ret vild med dem, og de var ligeledes også hurtigt væk herhjemme! ;-)

      Knus,
      Chris

      Slet