Forleden da jeg besøgte Anne au Chocolat's fine blog, hvor jeg i øvrigt henter meget inspiration, og stødte på nogle vildt lækre og luftige boller. Og hvem har ikke lige lyst til friskbagte boller en weekend morgen?
Ligesom Anne elsker jeg også smagen af birkes, men de er altså dødirriterende når de sidder mellem tænderne, så jeg lavede også nogle med græskarkerne fordi også får en rigtig dejlig smag når de bliver lidt sprøde. Da jeg så at der stod 20 min. æltning ringede jeg straks til min farfar, som er gammel bagermester , og derfor også indehaver af en ælte-, bage-, og hvad-ved-jeg-maskine. Kan ikke anbefale jer at ælte ved hjælp af håndkræft og tage i fitness dagen efter - pyha!
Bollerne smager selvfølgelig allerbedst med smør, men er også gode til madpakken med lækkert fyld i.
Jeg har ændret lidt i opskriften, men de minder stadig meget om dem.
Giver 10-12 boller
BOLLER:
250 g fint ølandshvede
250 g groft ølandshvede
100 g rugmel
600 g vand
10 g gær
10 g salt
Bland ingredienserne sammen i en røreskål og kør på røremaskine eller ælt ved hjælp af håndkræft.
Efter 20 minutters æltning, smøres en bøtte med rapsolie og drysses med mel. Stil dejen til hævning et køligt sted natten over.
Hæld dejen ud på et meldækket bord og form dem til 10 eller 12 boller, afhænger lidt af hvor store eller små man ønsker dem. Når du håndterer dejen skal du gøre det forsigtigt for at bevarer luften i dejen.
Bag bollerne i ovnen i 20 min ved 240 grader.
Nyd bollerne lune med smør.
23 marts 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ølandshvede er meget svær at ælte i hånden, så man bør
SvarSletnæsten have en maskine, når man laver noget med den.
Jeg har prøvet at bage opskrifter fra "Meyers bageri", hvor
man også bruger surdej, og der er opskrifter med den hvede,
men jeg har ejer ikke en maskine, og elmikseren til håndbrug
kan heller ikke klare det.:)
Ja, det er svært uden æltemaskine. Overvejer rigtig meget selv at anskaffe mig én! :-)
SletGod påske,
Jose
kunne det være mugligt at man kunne få et link til Anne au Chocolat's blog? det kan være der også er inspiration at hente for mig. btw. jeg elsker jeres blog og kogebog :)
SvarSletJo selvfølgelig! Enten kan du bruge dette link: www.anneauchocolat.dk eller også kan du klikke på 'lækre og luftige boller' :-)
SletGod påske,
Jose
De ser godt nok lækre ud. Jeg er vild med at bage med ølandshvede.... det har bare en helt særlig lækker smag!
SvarSletOgså mig! Det er dødlækkert :-)
SletGod påske,
Jose
Hvor ser de gode ud. Friskbagte boller er og bliver noget af det bedste! Og dine er godt nok blevet flotte og luftige (:
SvarSletKnus,
Luise / Sesam, Sesam
Jeg er nu også selv meget godt tilfreds med resultatet ;-)
SletJeg tog også lige et kig på din blog forleden og mine tænder løb helt i vand! Hold nu op hvor bager du også mange lækre boller - og så på surdej!
god påske!
Jose
Fine Jose!
SvarSletHvor er de bare lækre.
Glædelig påske rundt om hjørnet.
Kh Anne
Tak for inspiration Anne!! :-)
SletGlædelig påske til dig også
jose
De ser mega lækre ud.
SvarSletØlandshvede er jo rigtig dejlig mel, når man kan få fat i det, men de har det nu som regel i IRMA. Jeg kan også forestille mig de ville blive gode med surdej.
Bedste Hilsner
Søren
Jeg fandt faktisk min ølandshvede i Døgn Netto - det er meget sjældent!
SletSurdej gør jo underværker i bagværk! Får helt lyst til at kaste mig ud i en omgang surdej, er bare rigtig dårlig til at passe den..
God påske,
Jose
Hej er det muligt at erstatte den fine ølandshvede med almindeligt hvedemel? (Har den grove ølandshvede)
SvarSletVery nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing
SvarSletaround your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!
Feel free to surf to my webpage :: /d5o2eki