25 maj 2013

FORÅRSFRISK BYGOTTO MED ASPARGES, CITRON OG TIMIAN


Jeg elsker risotto i alle afskygninger, fordi de er så lette at tilpasse årstiden, og selvfølgelig fordi det smager hamrende godt! Jeg har længe luret på de såkaldte bygottoer - risotto med et nordisk twist om man vil - så jeg tænkte, at det snart var på tide at få prøvet sådan en af. Fyldet blev holdt i grønne farver i form af squash og asparges, som beholdte deres sprødhed fordi de blot blev vendt i retten til sidst. Derudover tilsatte jeg også en gavmild håndfuld timian, lidt ricotta og massere af citron - forårsfriskt, cremet og super lækkert! Jeg serverede et stykke citronbagt laks til, men kylling eller hvid fisk ville også være lækkert. Du kan selvfølgelig også bare lade bygottoen tale for sig selv - det gør den ret godt ;-)

FRISK FORÅRS BYGOTTO MED ASPARGES, SQUASH, CITRON OG TIMIAN TIL 4 PERSONER1 squash
1 bundt asparges

2 porrer
2 fed hvidløg
1 håndfuld timian (gerne citrontimian)
Oliven olie
4 dl hel perlebyg (perlespelt, speltkerner eller lignende kan også bruges)
2 dl hvidvin
1,5 l grøntsagsfond/bouillon, hold den varm i en gryde ved siden af (du skal højest sandsynligt ikke bruge det hele)
1-2 økocitroner, saft og skal heraf
75 g parmasan
1 spsk ricotta, smør eller mascarpone
Salt og peber

Evt timianblomster til pynt
Start med at skylle og skære aspargesene og squashen i små stykker, det gør det lidt mere overskueligt når du først står over bygottoen. Skyl og rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Hak hvidløget fint og pluk timianen af grenene, eller hak den eventuelt i stedet. Svits porrer, hvidløg og timian i god olivenolie i et par minutter. Tilsæt perlebyggen og varm det sammen med løg og timian i et par minutter. Tilsæt hvidvinen og rør rundt til den er fordampet. Tilsæt nu den varme lidt af den grøntsagsfond og rør rundt. Hver gang fonden er næsten væk tilsættes der lidt mere. Når du synes bygottoen virker næsten færdig og du sidste gang tilsætter væden, smides squash og asparges ligeledes i. Vend det hele godt rundt. Riv citronenerne og press saften og vend begge dele i bygottoen. Riv parmasanen fint og vend den også i, sammen med ricotta, smør eller mascarpone. Smag til med salt og peber og server den som der er, eller med et godt stykke fisk til. Pynt eventuelt med timianblomster. 


BISOUS,
Chris

12 kommentarer:

  1. Hvilket program bruger i til at redigere jeres billeder?

    http://the-cake-beavers.blogspot.dk/

    knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej du, vi bruger PhotoScape som er et udmærket og gratis redigeringsprogram :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er ret vild med bygotto - det er i min verden ikke heeeelt så godt som risotto, men det er bestemt en lækker ret!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Camilla! Jeg er også lidt mere til den klassiske risotto, da den bliver en anelse mere cremet end bygottoen. Men jeg synes dog at bygottoen er skøn som afveksling, og så er det ikke helt så tungt i det som den klassike, hvilket jo passer perfekt til årstiden :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Det ser så lækkert ud. Det må prøves :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak - det må du gøre! Det smager super skønt og friskt! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Underbart! Jag älskar också risotto och äter det både med och utan tillbehör. Eran ser helt vidunderligt god ut.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Jeg er også helt vild med risotto - med alt slags fyld, det kan næsten ikke gå galt ;-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  5. Hej igen

    Jeg står og skal lave bygottoen nu, men er det ikke meget lidt vand der skal i? Er det liter og ikke dl?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, jo du har selvfølgelig helt ret, der skulle stå liter og ikke dl, det er straks rettet! Tak for hjælpen, og jeg håber du fandt ud af det med bygottoen :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  6. Okay :) Jeg hældte også bare vand i til det var blødt nok til at spise. Det blev rigtig godt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt at du var så opmærksom! Dejligt at den blev god :-)

      Knus,
      Chris

      Slet