06 august 2013

FRISK PASTARET MED ÆRTER, HESTEBØNNER, CITRON, REJER OG HVIDLØG


Da jeg var i Frankrig, faldt jeg over de fineste hestebønner, som selvfølgelig skulle med hjem. Jeg brugte dem sammen med små, søde ærter i en frisk pastaret med rejer og massere af citron og hvidløg. Et super lækkert sommermåltid, som også ville smage dejligt med frisk eller røget laks! Jeg toppede retten af med friske flager af parmesan, som i følge mig, hører sig til enhver pastaret! Rigtig god sommer :-)

FRISK PASTARET MED ÆRTER, HESTEBØNNER, CITRON, REJER OG HVIDLØG TIL 4 PERSONER
400 g tigerejer, kogte, pillede og optøede
8 fed hvidløg
3/4 dl olivenolie
Salt og peber
400 g ærter og hestebønner (eller ærter alene), bælget vægt
2 spsk frisk timian
2 økologiske citroner
1½ dl hvidvin
500 g frisk pasta

1 bundt forårsløg
Parmesan til servering
Læg de klargjorte rejer i en plastikbøtte. Hak hvidløgene super fint og smid dem i bøtten med rejerne sammen med olivenolie, salt og peber. Stil dem på køl i mindst 30 min, men gerne meget længere. Hvis du bruger hestebønner, er det en god idé at dampe/koge dem kort og derefter smutte dem. Læg derefter de bælgede ærter og hestebønner i en skål, så de er klar. Hak timianen fint. Skyl den ene citron, riv skallen af den, og pres saften af dem begge. Varm en stor og dyb pande op, fx en wok. Hæld rejerne på panden sammen med marinaden de lå i. Tilsæt timian og lidt efter hvidvinen. Lad hvidvinen dampe væk. Tilsæt citronskal og saft, og lad det småsimre på panden. Kog pastaen som anvist på pakken, bruger du ikke frisk, skal du begynde på dette lidt tidligere. Tilsæt i mens ærter og hestebønner - de skal bevare friskhed og bid. Smag til med salt, peber og evt mere citronsaft. Når pastaen er kogt færdig, hældes den på panden, sammen med en lille smule af koge vandet. Server straks med tynde skiver af forårsløg og flager af parmesan på toppen.


8 kommentarer:

  1. Mmm. Ser super lækkert ud :D Er helt pjattet med rejer ;)
    Hilsen fattig-bloggeren

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, det smagte også så skønt! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Det ser vildt godt ud! Elsker jeres blog :)
    Lille tip - hestebønnerne skal lægges i kogt vand, hvor de derefter smuttes (ligesom med mandler) :)
    Knus Isa

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Isa! Dejligt at høre! Synes ellers jeg havde læst at de kunne spises som de var, men det kan godt være det er en god idé du kommer med, de får sikkert en mere delikat smag - tak! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  3. Hvor ser det bare helt vildt lækkert ud og rigtig fine billeder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Sabrina! Det er jeg rigtig glad for at du synes :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  4. Hej,
    Først og fremmest tak for en virkelig lækker og inspirerende blog med masser af skønne opskrifer og FLOTTE billeder!
    Som sagt synes jeg at i tager nogle virkelig inbydende billeder og jeg tænkte derfor på om i ville lave et indlæg om fotografering.
    Det vil undre mig hvis i ikke havde nogle tricks til at tage sådan nogle flotte billeder.
    Jeg har selv prøvet at tage billeder af mad men jeg synes at det er ret svært.
    Håber at i vil give mig nogle gode råd!
    Knus Cæcilie

    SvarSlet
  5. Det skal prøves!

    SvarSlet